Canarische regioregering wil een einde aan het hanengevechten

Canarische regioregering wil een einde aan het hanengevechten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Vreemd maar waar, op de Canarische Eilanden vinden nog op legale wijze hanengevechten plaats. Dat moet echter snel gaan stoppen als het aan de regioregering ligt waarbij de hanen dezelfde rechten gaan krijgen als huisdieren waardoor ze beter beschermd zijn. Naast het beëindigen van de hanengevechten willen de Canarische Eilanden zich ook voegen in het rijtje van andere deelstaten die het gebruik van dieren bij een circus hebben verboden.

Het hanengevechten kan gezien worden als een traditie op de Canarische Eilanden en werd ook altijd door de voorgaande regioregeringen beschermd. Daar komt nu echter een einde aan met een verbod op het hanengevechten. De nieuwe regionale wetten moeten de oude wetten van 1991 gaan vervangen. Toendertijd werd er al gemeld dat het organiseren van hanengevechten niet meer van deze tijd is maar op die plaatsen waar de gevechten traditioneel plaatsvonden mocht het nog wel maar alleen voor een publiek ouder dan 16 jaar en zonder enige vorm van subsidie of financiële hulp van de autoriteiten.

Met de nieuwe wetten die gaan komen worden niet alleen de hanengevechten afgeschaft maar komt er ook een verbod op het gebruik van dieren in een circus, moeten alle huisdieren (honden en katten) verplicht een chip hebben en komt er een maximum aan huisdieren die een huishouden mag hebben. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe wetten van kracht worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.