skip to Main Content
Canarische regioregering wil een einde aan het hanengevechten

Canarische regioregering wil een einde aan het hanengevechten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Vreemd maar waar, op de Canarische Eilanden vinden nog op legale wijze hanengevechten plaats. Dat moet echter snel gaan stoppen als het aan de regioregering ligt waarbij de hanen dezelfde rechten gaan krijgen als huisdieren waardoor ze beter beschermd zijn. Naast het beëindigen van de hanengevechten willen de Canarische Eilanden zich ook voegen in het rijtje van andere deelstaten die het gebruik van dieren bij een circus hebben verboden.

Het hanengevechten kan gezien worden als een traditie op de Canarische Eilanden en werd ook altijd door de voorgaande regioregeringen beschermd. Daar komt nu echter een einde aan met een verbod op het hanengevechten. De nieuwe regionale wetten moeten de oude wetten van 1991 gaan vervangen. Toendertijd werd er al gemeld dat het organiseren van hanengevechten niet meer van deze tijd is maar op die plaatsen waar de gevechten traditioneel plaatsvonden mocht het nog wel maar alleen voor een publiek ouder dan 16 jaar en zonder enige vorm van subsidie of financiële hulp van de autoriteiten.

Met de nieuwe wetten die gaan komen worden niet alleen de hanengevechten afgeschaft maar komt er ook een verbod op het gebruik van dieren in een circus, moeten alle huisdieren (honden en katten) verplicht een chip hebben en komt er een maximum aan huisdieren die een huishouden mag hebben. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe wetten van kracht worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Onmiddellijk stoppen, cultuur aanhangers geen smoesjes.
    Volkomen uit de tijd.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken