Spaanse rederij Trasmediterránea bijna failliet

Trasmediterránea
Beeld: Trasmediterránea

Spaanse rederij Trasmediterránea bijna failliet

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het moederbedrijf Naviera Armas van de bekende Spaanse rederij Trasmediterránea die veel routes vaart tussen het Spaanse vasteland en de Balearen en Canarische Eilanden en tussen de eilanden zelf heeft financiële problemen. De pandemie en de daarbij horende corona-maatregelen en het gebrek aan toeristen heeft ervoor gezorgd dat de rederij 100 miljoen euro hulp heeft aangevraagd aan de Spaanse staatsholdingmaatschappij SEPI om te voorkomen dat ze failliet verklaard worden.

Het zijn niet alleen luchtvaartmaatschappijen die te maken hebben met de financiële gevolgen van de pandemie, de corona-maatregelen en het gebrek aan passagiers. Ook rederijen zoals cruise- en veerbootmaatschappijen hebben te maken met minder klanten/passagiers en dus ook minder inkomsten.

Het laatste slachtoffer in Spanje is de rederij Trasmediterránea dat sinds 2018 eigendom is van de Canarische zakengroep Naviera Armas die toen 260 miljoen euro aan Acciona betaalde die sinds 2002 de eigenaar was. 

In 2016 bestond de rederij 100 jaar nadat deze in 1916 werd opgericht en uitgroeide tot grootste veerbootmaatschappij van Spanje en tevens een van de grootste maatschappijen van Europa.

Nu bestaat Trasmediterránea 104 jaar en gaat het niet goed met de grote veerbootmaatschappij. Het moederbedrijf heeft torenhoge schulden maar wil zich nog niet failliet laten verklaren. 

Daarom vraagt Naviera Armas 100 miljoen euro aan de Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI) omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om rente te betalen over een emissie van 282 miljoen euro die in 2023 afloopt. Verder vraagt de maatschappij om kwijtschelding van diverse schulden of uitstel van betaling.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.