Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’

Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’
Beeld: Ministerio de Agricultura

Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – ‘España es el país más rico del mundo’ is de nieuwe slogan van een reclamecampagne van het Ministerie van Landbouw waar onder andere de in Spanje en Verenigde Staten beroemde chef kok José Andrés aan meedoet. Het is een groots opgezette reclamecampagne om Spaanse producten onder de aandacht te brengen en weliswaar is de slogan niet in geld uitgedrukt maar Spanje is het rijkste land ter wereld wat betreft veel gastronomische hoogstandjes en producten.

Het doel van deze reclamecampagne is dat de consument de grootsheid en diversiteit van de producten van de Spaanse gastronomie leert kennen. Om uit te leggen dat Spanje rijk is aan gastronomische producten heeft het Ministerie van Landbouw de hulp gevraagd van de internationaal bekende Spaanse kok José Andrés.

Zo zegt de chef kok dat toen hij in Washington aankwam hij iedereen vertelde dat hij uit het ‘rijkste land ter wereld’ kwam. Want, zo zegt José Andrés, Spanje is niet alleen het land van het vloeibaar goud (olijfolie) maar ook van de parels die uit de aarde komen (wijndruiven) voor werelds beste wijnen.

Volgens de chef kok liggen Spanje’s belangrijkste banken in zee waar de zeevruchten en vis vandaan komen en eten de Iberische varkens de diamanten (eikels) van de bomen voor de Jamón Ibérico.

De slechts ongeveer 1 minuten durende video werd ook via Twitter gedeeld door de Spaanse premier Pedro Sánchez. Bekijk HIER alle posters en meer informatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.