Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’

Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’
Beeld: Ministerio de Agricultura

Spanje is het ‘rijkste land ter wereld’

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – ‘España es el país más rico del mundo’ is de nieuwe slogan van een reclamecampagne van het Ministerie van Landbouw waar onder andere de in Spanje en Verenigde Staten beroemde chef kok José Andrés aan meedoet. Het is een groots opgezette reclamecampagne om Spaanse producten onder de aandacht te brengen en weliswaar is de slogan niet in geld uitgedrukt maar Spanje is het rijkste land ter wereld wat betreft veel gastronomische hoogstandjes en producten.

Het doel van deze reclamecampagne is dat de consument de grootsheid en diversiteit van de producten van de Spaanse gastronomie leert kennen. Om uit te leggen dat Spanje rijk is aan gastronomische producten heeft het Ministerie van Landbouw de hulp gevraagd van de internationaal bekende Spaanse kok José Andrés.

Zo zegt de chef kok dat toen hij in Washington aankwam hij iedereen vertelde dat hij uit het ‘rijkste land ter wereld’ kwam. Want, zo zegt José Andrés, Spanje is niet alleen het land van het vloeibaar goud (olijfolie) maar ook van de parels die uit de aarde komen (wijndruiven) voor werelds beste wijnen.

Volgens de chef kok liggen Spanje’s belangrijkste banken in zee waar de zeevruchten en vis vandaan komen en eten de Iberische varkens de diamanten (eikels) van de bomen voor de Jamón Ibérico.

De slechts ongeveer 1 minuten durende video werd ook via Twitter gedeeld door de Spaanse premier Pedro Sánchez. Bekijk HIER alle posters en meer informatie.

Ga naar de inhoud