Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt

Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt
Beeld: España Vaciada / Facebook

Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje kent in de landelijke politiek meer dan 25 politieke partijen waaronder natuurlijk de grote PSOE, PP, Unidas-Podemos, VOX en Ciudadanos maar ook kleinere partijen zoals ERC, EH Bildu en Más Pais. Sinds de laatste verkiezingen is er een nieuwe kleine partij die het vergeten Teruel vertegenwoordigd, Teruel Existe, bijgekomen en daar moet als het aan het ‘vergeten platteland’ ligt een nieuwe partij bij gaan komen.

España Vaciada’ (letterlijk niet het lege maar geleegde Spanje) is een landelijk platform waar meer dan 140 regionale, provinciale en lokale organisaties bij zijn aangesloten. Zij vertegenwoordigen allemaal de gebieden in Spanje die als ‘vergeten’ of ‘leeg’ worden omschreven. Met ‘España Vaciada’ willen de leden een landelijke politieke partij oprichten om zo deel te kunnen nemen bij de verkiezingen in 2023 en eventueel vervroegde regionale verkiezingen zoals misschien in Andalusië of Castilië en León.

Daarom wil het platform voor het vergeten en lege Spanje nog voor het einde van dit jaar een lijst met kandidaten klaar hebben om zo de sprong naar de landelijke en regionale politiek te maken om zo voor de vergeten inwoners van het lege Spanje als spreekbuis te dienen.

In september werd tijdens een landelijk congres besloten dat er een politiek middel moet komen om druk uit te oefenen op de grote politieke partijen. Alleen op die manier luistert men naar het vergeten Spanje. Een goed voorbeeld daarvan is de politieke partij Teruel Existe dat bij de laatste verkiezingen veel media-aandacht kreeg.

‘España Vaciada’ gaat er vanuit in minstens 25 provincies een politieke vertegenwoordiging te krijgen. Volgens het platform zijn er veel inwoners van het lege en verlaten Spanje die zich niet vertegenwoordigd voelen bij de andere grote politieke partijen die altijd veel beloven maar daarna niets laten zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.