Search
menu
Search

Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt

Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt
Beeld: España Vaciada / Facebook

Nieuwe politieke partij in de maak die het vergeten platteland in Spanje vertegenwoordigt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje kent in de landelijke politiek meer dan 25 politieke partijen waaronder natuurlijk de grote PSOE, PP, Unidas-Podemos, VOX en Ciudadanos maar ook kleinere partijen zoals ERC, EH Bildu en Más Pais. Sinds de laatste verkiezingen is er een nieuwe kleine partij die het vergeten Teruel vertegenwoordigd, Teruel Existe, bijgekomen en daar moet als het aan het ‘vergeten platteland’ ligt een nieuwe partij bij gaan komen.

España Vaciada’ (letterlijk niet het lege maar geleegde Spanje) is een landelijk platform waar meer dan 140 regionale, provinciale en lokale organisaties bij zijn aangesloten. Zij vertegenwoordigen allemaal de gebieden in Spanje die als ‘vergeten’ of ‘leeg’ worden omschreven. Met ‘España Vaciada’ willen de leden een landelijke politieke partij oprichten om zo deel te kunnen nemen bij de verkiezingen in 2023 en eventueel vervroegde regionale verkiezingen zoals misschien in Andalusië of Castilië en León.

Daarom wil het platform voor het vergeten en lege Spanje nog voor het einde van dit jaar een lijst met kandidaten klaar hebben om zo de sprong naar de landelijke en regionale politiek te maken om zo voor de vergeten inwoners van het lege Spanje als spreekbuis te dienen.

In september werd tijdens een landelijk congres besloten dat er een politiek middel moet komen om druk uit te oefenen op de grote politieke partijen. Alleen op die manier luistert men naar het vergeten Spanje. Een goed voorbeeld daarvan is de politieke partij Teruel Existe dat bij de laatste verkiezingen veel media-aandacht kreeg.

‘España Vaciada’ gaat er vanuit in minstens 25 provincies een politieke vertegenwoordiging te krijgen. Volgens het platform zijn er veel inwoners van het lege en verlaten Spanje die zich niet vertegenwoordigd voelen bij de andere grote politieke partijen die altijd veel beloven maar daarna niets laten zien.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?