Black Friday gekte nu al losgebarsten in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Black Friday gekte nu al losgebarsten in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Officieel moeten de consumenten nog ongeveer 8 dagen wachten tot 25 november wanneer het Black Friday is, maar veel winkels zijn via reclame-uitingen al begonnen met de campagne voor deze super korting vrijdag. Het gaat dan om grote kledingzaken, warenhuizen, elektronica winkels maar ook reisbureaus, vliegmaatschappijen en autoverkopers. Black Friday is sinds 2015 de tweede belangrijke kortingsperiode geworden in Spanje waarbij er miljoenen euro’s worden omgezet.

Spaanse winkeliers deden afgelopen jaren al massaal mee met de Black Friday, maar dit jaar lijkt het erop dat iedereen gaat meedoen. Alle grote ketens zoals El Corte Inglés, Carrefour, Media Markt, Decathlon en bouwcentra hebben reclamecampagnes opgezet en geven veel kortingen tot wel 50%.

In de meeste gevallen gaat het om elektronica zoals tablets, mobiele telefoons, televisies, maar bij andere winkels zoals Decathlon, Zara en Primark ook om kleding, bij vliegmaatschappijen en reisbureaus om tickets en reizen of auto’s bij autoverkopers.

De grote winnaars van de Black Friday zijn echter de online winkels zoals Amazon, PC Componentes en eBay die op die ene dag elk jaar weer een recordomzet binnenhalen. Amazon begint op 18 november al met de ‘Black Friday Week’ terwijl ook El Corte Inglés al is begonnen met de speciale kortingen op speelgoed tot 23 november met veel artikelen met 25% of meer korting.

De naam Black Friday is echter niet helemaal correct want de kortingen worden niet alleen gegeven op die ene dag – vrijdag – maar ook op zaterdag en zondag, daar waar de winkels open zijn (sommige winkels gaan speciaal open die dag).

Mocht je dus tijdens dat ene weekeind ergens naartoe gaan om te shoppen, schrik dan niet als het megadruk is met winkelende mensen. Heb je geen zin om de deur uit te gaan, maar wil je toch schoppen met kortingen, dan kan dat ook online zoals op eBay of Amazon.

Black Friday vindt dit jaar plaats op vrijdag 25 november, de dag na het Amerikaanse Thanksgiving feest. Het is in principe (weer) een Amerikaans fenomeen die net zoals de Cyber Monday, dit jaar op 28 november, langzaam de wereld overneemt. Logisch natuurlijk want met veel reclame kunnen winkels klanten aantrekken die in 48 uur tijd ontzettend veel geld uitgeven, vooral via internet winkels, maar ook steeds meer in de echte winkels.

Ga naar de inhoud