Gigantische paddenstoel van bijna vier kilo gevonden in Toledo

Gigantische paddenstoel van bijna vier kilo gevonden in Toledo
Beeld: Luis Merino / facebook

Gigantische paddenstoel van bijna vier kilo gevonden in Toledo

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – Luis Merino stuitte afgelopen weekeind vlak bij zijn woonplaats Talavera de la reina (Toledo) op een gigantische paddenstoel. Het exemplaar weegt bijna vier kilo en zou wel eens de grootste paddenstoel kunnen zijn die ooit in Spanje aangetroffen is.  

Luis Merino is een groot liefhebber van het zoeken naar paddenstoelen en deed zijn vondst in de gemeente Ávila die vlak naast zijn woonplaats Talavera de la reina ligt. De precieze plek van de vondst heet ‘puerto del Pico’, wat min of meer ‘haven van de piek’ betekent. 

De trotse vinder wil de paddenstoel zelf gebruiken. Hij gaat er heel veel kroketjes van maken. Ook laat hij weten dat hij zich ervan bewust is dat hij veel geluk heeft gehad. Hij benadrukt dat het erg goed zou kunnen dat dit de grootste paddenstoel is die ooit gevonden werd in Spanje. Men denkt ook dat hij een grote hoeveelheid kroketten zal kunnen maken van de vier kilo wegende vondst. 

Merino laat weten dat hij zelf tevreden is over zijn prestatie en dat hij al jaren een passie heeft voor de natuur en het wild. Hij denkt dat hij helaas nooit meer iets van dit formaat zal tegenkomen, terwijl hij toch regelmatig op zoek gaat naar wilde paddenstoelen. Hij doet dit overigens al jaren en had ook nog nooit eerder iets van dit formaat gezien. Toen hij de paddenstoel aan zijn familie liet zien, waren ook zij erg verbaasd. Ze zullen vast volop genieten van de kroketjes die van de paddenstoel gemaakt zullen worden.

eecb38752533b2e0133c4d23a006955c
De herfst is in Spanje de tijd van het paddenstoelen zoeken
Paddenstoelen zoeken is een in Spanje zeer geliefde bezigheid en wanneer het herfst is kun je overal in de natuur mensen met mandjes zien rondlopen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud