Nederlandse automobilist rijdt twee personen dood en vlucht na het ongeluk in Girona

Nederlandse automobilist rijdt twee personen dood en vlucht na het ongeluk in Girona
Beeld: @mossos / twitter

Nederlandse automobilist rijdt twee personen dood en vlucht na het ongeluk in Girona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De Catalaanse politie heeft de Nederlandse automobilist aangehouden die dinsdagavond een frontale botsing veroorzaakte waardoor twee inzittenden van de andere auto overleden. Dit ongeluk gebeurde op de N-260 ter hoogte van Avinyonet de Puigventós in de Alt Empordà streek in de provincie Girona. De Nederlander vluchtte echter na het ongeval, maar kon later worden gearresteerd in Figueres.

Het dodelijk ongeluk gebeurde dinsdagavond rond 21.30 uur op de N-260 weg ter hoogte van Avinyonet de Puigventós in de Alt Empordà streek in de provincie Girona. De Nederlander reed door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een andere auto aan, raakte bekneld in zijn voertuig, maar werd door een omstander geholpen om uit zijn auto te komen. De Nederlandse man rende daarna echter weg en verliet de plaats van het dodelijke ongeluk.

De overleden inzittenden van de andere auto waren twee inwoners van Figueres, een 54-jarige man en 63-jarige vrouw. De 41-jarige Nederlander reed in een Mitsubishi Outlander waarmee hij op de andere weghelft terecht kwam en frontaal op de auto van de Spaanse automobilisten reed. Ondanks dat de Nederlander waarschijnlijk gewond raakte, vluchtte hij te voet met een rugzak na het dodelijke ongeluk.

Het politieonderzoek richt zich nu op de identiteit van de Nederlander die de kofferbak van zijn auto vol had liggen met kunstmest. De Catalaanse politie vermoedt dat hij een drugshandel in de buurt zou kunnen hebben.

Ga naar de inhoud