Openbaar vervoer op Canarische Eilanden gratis te gebruiken in heel 2023

Openbaar vervoer op Canarische Eilanden gratis te gebruiken in heel 2023
Beeld: Archieffoto

Openbaar vervoer op Canarische Eilanden gratis te gebruiken in heel 2023

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De ‘guaguas’ ofwel stadsbussen en bussen die steden/dorpen met elkaar verbinden, zijn vanaf 1 januari en gedurende heel 2023 gratis te gebruiken. Op dit moment geldt op de Canarische Eilanden een korting van 50%, maar dat wordt dus 100%. Dat zijn diverse Canarische politieke Partijen overeengekomen met de centrale regering als steun voor de aanname van de Staatsbegroting 2023.

Zoals bekend kan men op het Spaanse vasteland sinds 1 september en voorlopig tot en met 31 december 2022 gratis of met 50% korting met de trein rijden. Maar de Canarische Eilanden hebben geen treinen en dus gold daar 50% op het openbaar vervoer, de ‘guaguas’ bussen en de trams die op sommige plaatsen rijden. 

Maar daar komt vanaf 1 januari 2023 dus verandering in wanneer het gebruik van de bussen om op de eilanden rond te rijden 100% korting krijgt, ofwel gratis te gebruiken zijn gedurende 12 maanden.

Terwijl op het Spaanse vasteland zowel de inwoners van het land en de toeristen gebruik kunnen maken van de kortingen, mist ze een meerrittenkaart kopen en minimaal 16 ritten maken, is dat nog niet helemaal zeker of dat op de Canarische Eilanden ook zal gelden. Ongetwijfeld zal de komende dagen meer informatie naar buiten komen over het gratis openbaar vervoer op de Canarische Eilanden in 2023.

Ga naar de inhoud