Search
menu
Search

Low-cost winkels zoals Tedi, PrimaPrix, Sqrups en Pepco steeds populairder in Spanje

Low-cost winkels zoals Tedi, PrimaPrix, Sqrups en Pepco steeds populairder in Spanje
Beeld: Via Tedi / web

Low-cost winkels zoals Tedi, PrimaPrix, Sqrups en Pepco steeds populairder in Spanje

In Spanje zijn verschillende nieuwe ketens ontstaan die zich richten op het aanbieden van producten tegen lagere prijzen dan de grote distributieketens. Deze ketens werken met verschillende bedrijfsmodellen, zoals outletverkoop, verkoop van merkloze artikelen of het aanbieden van acties. De groei van deze ketens is een gevolg van de stijgende inflatie, die de boodschappenmand duurder maakt.

PrimaPrix is een Spaanse winkel die producten van merken verkoopt die niet meer in het assortiment zitten, die worden vernieuwd of overtollig zijn. Deze producten worden tegen lagere prijzen verkocht dan in de reguliere winkels. In aanloop naar de kerstperiode heeft PrimaPrix ook speelgoed in het assortiment. Er zijn inmiddels meer dan 180 PrimaPrix winkels in Spanje te vinden.

Sqrubs verkoopt ook merkproducten die uit de normale verkoopcyclus verdwijnen, bijvoorbeeld door een verandering van het uiterlijk, een defect in de verpakking, overproductie of een naderende houdbaarheidsdatum. Er zijn in Spanje, hoofdzakelijk in Barcelona en Madrid, 60 winkels te vinden.

Tedi is een winkelketen die in 2004 werd opgericht in Duitsland. De winkel verkoopt een breed assortiment artikelen voor thuis, tuin, school, persoonlijke verzorging en meer. Tedi is gespecialiseerd in het aanbieden van betaalbare producten van goede kwaliteit. De winkel heeft meer dan 290 winkels in Spanje.

Pepco is een Poolse keten met een concept dat lijkt op dat van de Ierse Primark, maar met een heel andere ontwikkeling. De moedermaatschappij besloot een keten die al jaren in Spanje actief was, Dealz, dat voeding verkocht, om te vormen tot een andere keten, Pepco, die zich richt op kleding en textiel. Volgens de laatste cijfers heeft Pepco meer dan 350 winkels in Spanje en zijn er 102 Dealz winkels in het land.

Miniso is een Japans merk dat een breed scala aan producten verkoopt, waaronder huishoudelijke artikelen, cosmetica, kleding en speelgoed. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en heeft inmiddels meer dan 5.000 winkels in 90 landen. De winkel biedt een breed assortiment producten tegen betaalbare prijzen. De producten van Miniso staan bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Er zijn inmiddels meer dan 100 Miniso winkels in Spanje te vinden.

ACTION is uiteraard Nederlands en heeft inmiddels 22 winkels in Spanje die te vinden zijn in Catalonië, Valencia regio, Murcia en de Madrid regio. Een verdere uitleg over hoe deze winkel is en wat het aanbod is hoeven we waarschijnlijk niet te geven.

Zeeman is sinds 2015 al in Spanje aanwezig en de ‘Primark Holandés’ is sindsdien niet gestopt met groeien. Inmiddels zijn er meer dan 172 winkels in Spanje te vinden waar de vertrouwde Zeeman artikelen verkocht worden, maar dan met een Spaans tintje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?