Search
menu
Search

Dode dolfijn met een naam op het lichaam geschreven gevonden in Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Dode dolfijn met een naam op het lichaam geschreven gevonden in Almería

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De Guardia Civil is bezig met een onderzoek naar de dood van een dolfijn op het strand van Roquetas de Mar in de provincie Almería. Het is niet de eerste keer dat er lichamen van overleden dolfijnen worden gevonden op Spaanse stranden maar dit keer is het net iets anders. Op de zijkant van de dolfijn stond namelijk de naam “Juan” gegraveerd in het lichaam.

Afgelopen vrijdagavond kreeg 112 een oproep dat wandelaars op het strand in Roquetas de Mar het levenloze lichaam van een dolfijn hadden gevonden. Agenten van de lokale politie gingen op onderzoek uit en vonden het lichaam van de dode dolfijn.

Meteen zagen deze agenten dat er een naam met een mes was aangebracht op de zijkant van de dolfijn waarop de afdeling Servicio Marítimo van de Guardia Civil werd gewaarschuwd.

Eenmaal ter plaatse zagen de Guardia Civil agenten dat met een mes de naam “Juan” gegraveerd stond in de zijkant van het lichaam van de dode dolfijn. Deze naam is volgens de experts echter niet aangebracht toen de dolfijn al op het strand lag en is dus waarschijnlijk in zee op de zijkant van de dolfijn geschreven. Dit is dus een raadsel dat men moet oplossen. Naast de naam had de dolfijn meerdere verwondingen die aan zijn gebracht.

Overigens is gebleken dat de Guardia Civil al met een onderzoek bezig is naar de vondst van meerdere dode dolfijnen op diverse stranden in de provincie Almería. Tot nu is het echter de eerste keer dat er een naam gegraveerd staat op het lichaam van de overleden dolfijn.

Ga naar de inhoud