22 voetballers, 99.000 toeschouwers en 3.000 agenten bij de ‘El Clásico’ wedstrijd

Oeps ... foto ontbreekt!

22 voetballers, 99.000 toeschouwers en 3.000 agenten bij de ‘El Clásico’ wedstrijd

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Terwijl er op het veld in het Camp Nou voetbalstadion op woensdag 18 december 22 voetballers achter de bal aanrennen tijdens de klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid, zitten op de tribunes van het grootste stadion van Europa bijna 99.000 toeschouwers en zorgen 3.000 veiligheidsbeambten voor de veiligheid in en rondom het stadion.

Oorspronkelijk zou de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid op 26 oktober om 13 uur ‘s middags gespeeld worden maar vanwege de rellen en protesten in Barcelona werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 18 december.

Er is een kans dat de wedstrijd opnieuw uitgesteld zal worden omdat de separatistische organisatie Tsunami Democratic op internet heeft opgeroepen om 4 uur voor aanvang van de wedstrijd het gebied rondom Camp Nou te bezetten en een menselijke schild rondom het stadion te vormen. Blijkbaar hebben al zo’n 18.000 mensen aangegeven dat ze mee zullen doen met de actie waarmee ze internationale bekendheid willen vragen voor het Catalonië probleem.

De Catalaanse politie zal met zo’n 1.000 agenten aanwezig zijn maar heeft al aangegeven niet garant te staan voor de veiligheid van de spelers en het publiek. De hoogste baas van de Mossos d’Esquadra zegt echter dat zijn agenten klaar zijn en dat de wedstrijd gewoon gespeeld kan worden. Het probleem is echter dat de spelers van Real Madrid, hun supporters en in mindere mate die van FC Barcelona beschermd dienen te worden en de vakbonden van de Catalaanse politie betwijfelen of ze daartoe in staat zijn.

Wat betreft de wedstrijd zelf is het de eerste keer in negen jaar tijd dat beide grootmachten met een gelijke stand een klassieker spelen. Zowel FC Barcelona als Real Madrid hebben 35 punten en staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats. De winnaar van deze wedstrijd zal niet alleen drie punten afstand nemen maar ook waarschijnlijk als de La Liga lijstaanvoerder de winterstop in gaan.

Ga naar de inhoud