Alarm vanwege snel stijgend waterpeil Ebro rivier in Aragon

Alarm vanwege snel stijgend waterpeil Ebro rivier in Aragon
Beeld: Ayuntamiento Zaragoza / Twitter

Alarm vanwege snel stijgend waterpeil Ebro rivier in Aragon

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Terwijl eerder al de autonome regio’s La Rioja en Navarra te maken kregen met overstromingen vanwege het snel stijgend waterpeil in de rivieren, is het nu de beurt aan de autonome regio Aragón. Daar is de Ebro rivier op sommige plaatsen uit haar oevers getreden of staat dit op het punt te gebeuren terwijl agrarische velden naast de rivier ondergelopen zijn en diverse woningen, een verzorgingstehuis en hondenopvang centrum ontruimd moesten worden.

De Ebro rivier heeft ter hoogte van de stad Zaragoza een hoog waterpeil bereikt van 4,50 meter en 1.600 kubieke meter wat lager is dan wat de autoriteiten hadden verwacht. Men spreekt over een gecontroleerde situatie maar de boeren geloven dat niet want inmiddels staat meer dan 800 ha agrarische grond blank doordat de rivier op sommige plaatsen uit haar oever is getreden.

In Monzalbarba moesten 85 bejaarde inwoners uit een verzorgingstehuis geëvacueerd worden vanwege het stijgende water in de nabij gelegen Ebro rivier. Ook in drie wijken van Zaragoza moesten tientallen inwoners hun huizen verlaten en moest een hondenopvang centrum ontruimd worden vanwege het stijgende water.

Afgelopen zondag werd de regio Ribera Alta getroffen door de overvolle Ebro rivier waarvan het waterpeil op 6,30 meter stond en er 2.100 kubieke meter per seconde stroomde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.