Alarm vanwege snel stijgend waterpeil Ebro rivier in Aragon

Alarm vanwege snel stijgend waterpeil Ebro rivier in Aragon
Beeld: Ayuntamiento Zaragoza / Twitter

ZARAGOZA – Terwijl eerder al de autonome regio’s La Rioja en Navarra te maken kregen met overstromingen vanwege het snel stijgend waterpeil in de rivieren, is het nu de beurt aan de autonome regio Aragón. Daar is de Ebro rivier op sommige plaatsen uit haar oevers getreden of staat dit op het punt te gebeuren terwijl agrarische velden naast de rivier ondergelopen zijn en diverse woningen, een verzorgingstehuis en hondenopvang centrum ontruimd moesten worden.

De Ebro rivier heeft ter hoogte van de stad Zaragoza een hoog waterpeil bereikt van 4,50 meter en 1.600 kubieke meter wat lager is dan wat de autoriteiten hadden verwacht. Men spreekt over een gecontroleerde situatie maar de boeren geloven dat niet want inmiddels staat meer dan 800 ha agrarische grond blank doordat de rivier op sommige plaatsen uit haar oever is getreden.

In Monzalbarba moesten 85 bejaarde inwoners uit een verzorgingstehuis geëvacueerd worden vanwege het stijgende water in de nabij gelegen Ebro rivier. Ook in drie wijken van Zaragoza moesten tientallen inwoners hun huizen verlaten en moest een hondenopvang centrum ontruimd worden vanwege het stijgende water.

Afgelopen zondag werd de regio Ribera Alta getroffen door de overvolle Ebro rivier waarvan het waterpeil op 6,30 meter stond en er 2.100 kubieke meter per seconde stroomde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Hoe serieus is het nou? De kop spreekt van een alarm, maar in het artikel zelf lees Ik niets meer over welk alarm dan ook. Sterker nog, volgens de autoriteiten is de situatie onder controle. Ik ben het spoor nu even bijster.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.