Nieuw wolkenkrabber-hotel van 60 verdiepingen in Benidorm

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuw wolkenkrabber-hotel van 60 verdiepingen in Benidorm

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het moet het hoogste gebouw van Benidorm gaan worden met 60 verdiepingen en het moet gebouwd worden in het Poniente deel van de populaire kustplaats. De zakenman Toni Mayor wil 50 miljoen euro investeren in een viersterrenhotel van ongeveer 204 meter hoog.

Met de nieuwe wolkenkrabber dat een viersterrenhotel moet worden en waarvan het voorlopige ontwerp van Interproyectos al bekend is, moet Benidorm het hoogste gebouw krijgen en het vijfde hoogste van Spanje. 

Het meest opvallende aan het nieuwe gebouw is de benedenverdieping waar alleen de liften zijn gevestigd en de receptie die op 45 meter hoogte is gelegen. Verder moeten er 450 hotelkamers komen en liggen alle voorzieningen zoals de bars, restaurant, zwembad en solarium op aanzienlijke hoogtes.

Met dit nieuwe viersterrenhotel moet Benidorm het hoogste gebouw krijgen van ongeveer 204 meter wat meer is dan het huidige hoogste gebouw, Intempo met 198 meter (47 verdiepingen). Na Intempo staat het Gran Hotel Bali op de lijst met 186 meter (52 verdiepingen) gevolgd door Torre Lúgano met 158 meter (43 verdiepingen), Neguri Gane met 148 meter (43 verdiepingen) en Edificio Kronos met 140 meter (41 verdiepingen).

Het nieuw te bouwen wolkenkrabber-hotel zal weliswaar het hoogste gebouw van Benidorm worden maar niet van Spanje. Op die lijst staat het nieuwe gebouw op de vijfde plaats (wat nu voor Intempo is) terwijl de lijst wordt aangevoerd door de Torre de Cristal (Madrid) met 249 meter (50 verdiepingen) gevolgd door de Torre Cespa (Madrid) met 248 meter (49 verdiepingen), Torre PwC (Madrid) met 236 meter (52 verdiepingen) en Torre Espacio (Madrid) met 224 meter (56 verdiepingen). 

Ga naar de inhoud