Nieuw wolkenkrabber-hotel van 60 verdiepingen in Benidorm

Nieuw wolkenkrabber-hotel van 60 verdiepingen in Benidorm
Beeld: Interproyectos.es

BENIDORM – Het moet het hoogste gebouw van Benidorm gaan worden met 60 verdiepingen en het moet gebouwd worden in het Poniente deel van de populaire kustplaats. De zakenman Toni Mayor wil 50 miljoen euro investeren in een viersterrenhotel van ongeveer 204 meter hoog.

Met de nieuwe wolkenkrabber dat een viersterrenhotel moet worden en waarvan het voorlopige ontwerp van Interproyectos al bekend is, moet Benidorm het hoogste gebouw krijgen en het vijfde hoogste van Spanje. 

Het meest opvallende aan het nieuwe gebouw is de benedenverdieping waar alleen de liften zijn gevestigd en de receptie die op 45 meter hoogte is gelegen. Verder moeten er 450 hotelkamers komen en liggen alle voorzieningen zoals de bars, restaurant, zwembad en solarium op aanzienlijke hoogtes.

Met dit nieuwe viersterrenhotel moet Benidorm het hoogste gebouw krijgen van ongeveer 204 meter wat meer is dan het huidige hoogste gebouw, Intempo met 198 meter (47 verdiepingen). Na Intempo staat het Gran Hotel Bali op de lijst met 186 meter (52 verdiepingen) gevolgd door Torre Lúgano met 158 meter (43 verdiepingen), Neguri Gane met 148 meter (43 verdiepingen) en Edificio Kronos met 140 meter (41 verdiepingen).

Het nieuw te bouwen wolkenkrabber-hotel zal weliswaar het hoogste gebouw van Benidorm worden maar niet van Spanje. Op die lijst staat het nieuwe gebouw op de vijfde plaats (wat nu voor Intempo is) terwijl de lijst wordt aangevoerd door de Torre de Cristal (Madrid) met 249 meter (50 verdiepingen) gevolgd door de Torre Cespa (Madrid) met 248 meter (49 verdiepingen), Torre PwC (Madrid) met 236 meter (52 verdiepingen) en Torre Espacio (Madrid) met 224 meter (56 verdiepingen). 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

14
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Maravilloso

Lydia

Het past zeker in Benidorm, het is daar nu al spuuglelijk ! Ik ben blij dat ik woon waar geen hoogbouw is aan de kust.

Peter

Mooi hoor, Benidorm heeft al zo’n fantastische skyline. Wat een zeurpieten zijn dat toch, die weer denken reden tot klagen te hebben. Jammer dan, alles gaat de hoogte in, grondprijzen zijn nier meer te betalen. Benidorm, here I come, vertrek vrijdag naar het New York van Europa!

Roberto

Waar komt dit gebouw ? Wat zal er eerst af zijn, dit gebouw of de mediteranee ?

Rob

Ergens aan de Poniente, staat er in het artikel.

Huibke

Alweer zo’n hoog ding jammer voor de skyline misschien wel leuk om te zien v/o de grond zal het eerste jaar meer toeristen te trekken maar dan en bij bij brand mag je de liften niet gebruiken wat dan

brianvanhees@hotmail.com

Die kustlijn van Benidorm is toch al ‘verpest’ een krabber meer of minder maakt ook niet meer veel uit.
Dat Rob het niet ziet als winstbejag maar het bijna ziet als liefdadigheidswerk en/of als een stichting zonder winstoogmerk is natuurlijk wél op zijn minst lachwekkend te benoemen én zeker een belediging naar zakenman Tony Mayor, alsof die niet van te voren zijn zaakjes goed heeft doorlaten calculeren en ff 50 miljoen investeert, “op hoop van zegen” 🙂

INCOGNITO

Ben er pas nog geweest. een torentje meer of minder zal de kust plaats niet minder aantrekkelijk maken. Ik mag graag op zijn tijd in BENIWOOD komen.

liliane.vervliet@skynet.be

De skyline van Benidorm is prachtig ! Dit gebouw zal een meerwaarde zijn ! Harry en Johan : lessen architectuur gemist zeker ?

Sylvia

Prachtig nieuwe aanwinst dan! La Nucia die al veel banen creëert en nu ook weer Benidorm.
Het Manhattan van Spanje word het niet voor niets genoemd door de Spanjaarden zelf❣️

Harry

Wie heeft er nu weer zijn zakken gevuld met het afleveren van een vergunning voor dergelijk gedrocht?

De Jaegher Johan

Nog hoger ! nog lelijker ! Gans de kustlijn in Benidorm is reeds voor de vaantjes en nog zijn ze niet geleerd enkel winst bejag telt. Volgende adres Calpe……

Anoniem

Mooi toch bouwen in de hoogte neemt minder plek in op de grond

Rob

Winstbejag? Het gaat hierbij om een hotel hé. Dat is dus een bedrijf dat gewoon via hard werken moet proberen geld te verdienen in een zeer competitieve markt. Winst is dus allerminst verzekerd. Dit soort ondernemers zouden juist geprezen moeten worden, het creëert ook banen. Over het uiterlijk van de wolkenkrabber kan men twisten, niet over de plek. Als het ergens past is het wel in Benidorm.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.