Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Grote delen van Spanje krijgen de komende dagen te maken met onstabiel weer vanwege de stormen Daniel en Elsa die over Spanje trekken. Beide stromen zullen regen, wind, sneeuw en een wilde zee met zich meebrengen de laatste week voor de kerst.

De eerste storm (borrasca) die Spanje zal teisteren is de storm Daniel die met name het westen van het land zal treffen met regen, wind en sneeuw. Daniel trekt op maandag en dinsdag over een deel van het land maar de storm Elsa zal voor meer problemen zorgen en in meer delen van het land.

Elsa zal van de Atlantische kust in het noordwesten en noorden van Spanje over het land richting de Middellandse Zee trekken waar men ook te maken zal krijgen met de wind, regen en in hoger gelegen delen sneeuw. Storm Elsa zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag of zaterdag Spanje weer verlaten.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft weeralarmen uitgegeven voor verschillende provincies vanwege de wilde zee met hoge golven, harde windvlagen, regen en sneeuw. 

Vanwege storm Daniel hebben de Canarische Eilanden oranje weeralarmen gekregen (behalve het zuiden van Tenerife en Gran Canaria) en zijn er oranje weeralarmen in Galicië, Asturië, Extremadura, Andalusië (Sevilla, Cádiz en Huelva) en Castilië en León (Ävila). Er zijn ook gele weeralarmen in o.a. Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Aragón, Navarra, La Rioja, Madrid, Castilië en Léon en Andalusië.

Aangezien storm Elsa over praktisch heel Spanje zal trekken vanaf woensdag zullen diverse autonome regio’s en de daarbij horende provincies oranje en gele weeralarmen krijgen. De wind kan snelheden van 120 km/uur bereiken terwijl er ook veel regen kan vallen en sneeuw op de hoger gelegen delen van het land.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Louise

Erg blij met de duidelijke updates. Bedankt daarvoor. We rijden momenteel dwars door elsa vanuit Portugal richting Nederland en zagen onderweg grote delen land blank staan. Ze is niet mals.

Danindo

Heel overzichtelijk geschreven en van veel waarde voor mij.
Dank U

Raptor

Hysterisch doen over een beetje wind en regen. Wat vermoeiend toch. Doe eens echt nieuws.

Jan, Ondara

“ Raptor “, het zal u ontgaan zijn maar weerberichten in Spanje, en kennis daarvan kan je leven redden. In september 2019 is een deel van de Vega Baja ondergelopen, met dodelijke slachtoffers. Heel concreet, dit is echt nieuws wat u in bovenstaand artikel heeft gelezen! Het kan zijn dat dit niet het type nieuws is waar u naar op zoek bent. Laat niets u ervan weerhouden om elders uw behoeften aan het door uw gewenste nieuws te bevredigen, “ Raptor “!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.