Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Grote delen van Spanje krijgen de komende dagen te maken met onstabiel weer vanwege de stormen Daniel en Elsa die over Spanje trekken. Beide stromen zullen regen, wind, sneeuw en een wilde zee met zich meebrengen de laatste week voor de kerst.

De eerste storm (borrasca) die Spanje zal teisteren is de storm Daniel die met name het westen van het land zal treffen met regen, wind en sneeuw. Daniel trekt op maandag en dinsdag over een deel van het land maar de storm Elsa zal voor meer problemen zorgen en in meer delen van het land.

Elsa zal van de Atlantische kust in het noordwesten en noorden van Spanje over het land richting de Middellandse Zee trekken waar men ook te maken zal krijgen met de wind, regen en in hoger gelegen delen sneeuw. Storm Elsa zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag of zaterdag Spanje weer verlaten.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft weeralarmen uitgegeven voor verschillende provincies vanwege de wilde zee met hoge golven, harde windvlagen, regen en sneeuw. 

Vanwege storm Daniel hebben de Canarische Eilanden oranje weeralarmen gekregen (behalve het zuiden van Tenerife en Gran Canaria) en zijn er oranje weeralarmen in Galicië, Asturië, Extremadura, Andalusië (Sevilla, Cádiz en Huelva) en Castilië en León (Ävila). Er zijn ook gele weeralarmen in o.a. Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Aragón, Navarra, La Rioja, Madrid, Castilië en Léon en Andalusië.

Aangezien storm Elsa over praktisch heel Spanje zal trekken vanaf woensdag zullen diverse autonome regio’s en de daarbij horende provincies oranje en gele weeralarmen krijgen. De wind kan snelheden van 120 km/uur bereiken terwijl er ook veel regen kan vallen en sneeuw op de hoger gelegen delen van het land.

Ga naar de inhoud