Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Grote delen van Spanje krijgen de komende dagen te maken met onstabiel weer vanwege de stormen Daniel en Elsa die over Spanje trekken. Beide stromen zullen regen, wind, sneeuw en een wilde zee met zich meebrengen de laatste week voor de kerst.

De eerste storm (borrasca) die Spanje zal teisteren is de storm Daniel die met name het westen van het land zal treffen met regen, wind en sneeuw. Daniel trekt op maandag en dinsdag over een deel van het land maar de storm Elsa zal voor meer problemen zorgen en in meer delen van het land.

Elsa zal van de Atlantische kust in het noordwesten en noorden van Spanje over het land richting de Middellandse Zee trekken waar men ook te maken zal krijgen met de wind, regen en in hoger gelegen delen sneeuw. Storm Elsa zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag of zaterdag Spanje weer verlaten.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft weeralarmen uitgegeven voor verschillende provincies vanwege de wilde zee met hoge golven, harde windvlagen, regen en sneeuw. 

Vanwege storm Daniel hebben de Canarische Eilanden oranje weeralarmen gekregen (behalve het zuiden van Tenerife en Gran Canaria) en zijn er oranje weeralarmen in Galicië, Asturië, Extremadura, Andalusië (Sevilla, Cádiz en Huelva) en Castilië en León (Ävila). Er zijn ook gele weeralarmen in o.a. Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Aragón, Navarra, La Rioja, Madrid, Castilië en Léon en Andalusië.

Aangezien storm Elsa over praktisch heel Spanje zal trekken vanaf woensdag zullen diverse autonome regio’s en de daarbij horende provincies oranje en gele weeralarmen krijgen. De wind kan snelheden van 120 km/uur bereiken terwijl er ook veel regen kan vallen en sneeuw op de hoger gelegen delen van het land.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.