Stormen Daniel en Elsa zorgen voor wind, regen en sneeuw in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Grote delen van Spanje krijgen de komende dagen te maken met onstabiel weer vanwege de stormen Daniel en Elsa die over Spanje trekken. Beide stromen zullen regen, wind, sneeuw en een wilde zee met zich meebrengen de laatste week voor de kerst.

De eerste storm (borrasca) die Spanje zal teisteren is de storm Daniel die met name het westen van het land zal treffen met regen, wind en sneeuw. Daniel trekt op maandag en dinsdag over een deel van het land maar de storm Elsa zal voor meer problemen zorgen en in meer delen van het land.

Elsa zal van de Atlantische kust in het noordwesten en noorden van Spanje over het land richting de Middellandse Zee trekken waar men ook te maken zal krijgen met de wind, regen en in hoger gelegen delen sneeuw. Storm Elsa zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag of zaterdag Spanje weer verlaten.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft weeralarmen uitgegeven voor verschillende provincies vanwege de wilde zee met hoge golven, harde windvlagen, regen en sneeuw. 

Vanwege storm Daniel hebben de Canarische Eilanden oranje weeralarmen gekregen (behalve het zuiden van Tenerife en Gran Canaria) en zijn er oranje weeralarmen in Galicië, Asturië, Extremadura, Andalusië (Sevilla, Cádiz en Huelva) en Castilië en León (Ävila). Er zijn ook gele weeralarmen in o.a. Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Aragón, Navarra, La Rioja, Madrid, Castilië en Léon en Andalusië.

Aangezien storm Elsa over praktisch heel Spanje zal trekken vanaf woensdag zullen diverse autonome regio’s en de daarbij horende provincies oranje en gele weeralarmen krijgen. De wind kan snelheden van 120 km/uur bereiken terwijl er ook veel regen kan vallen en sneeuw op de hoger gelegen delen van het land.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Erg blij met de duidelijke updates. Bedankt daarvoor. We rijden momenteel dwars door elsa vanuit Portugal richting Nederland en zagen onderweg grote delen land blank staan. Ze is niet mals.

Heel overzichtelijk geschreven en van veel waarde voor mij.
Dank U

Hysterisch doen over een beetje wind en regen. Wat vermoeiend toch. Doe eens echt nieuws.

“ Raptor “, het zal u ontgaan zijn maar weerberichten in Spanje, en kennis daarvan kan je leven redden. In september 2019 is een deel van de Vega Baja ondergelopen, met dodelijke slachtoffers. Heel concreet, dit is echt nieuws wat u in bovenstaand artikel heeft gelezen! Het kan zijn dat dit niet het type nieuws is waar u naar op zoek bent. Laat niets u ervan weerhouden om elders uw behoeften aan het door uw gewenste nieuws te bevredigen, “ Raptor “!!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.