Treinen gaan elektriciteit opwekken voor elektrische auto’s in Spanje

Treinen gaan elektriciteit opwekken voor elektrische auto’s in Spanje
Beeld: Adif.es

MADRID – Adif is de verantwoordelijke voor het Spaanse spoorwegnetwerk en zal binnenkort ook een leverancier gaan worden van stroom voor elektrische auto’s. Adif is van plan om in heel Spanje duizenden snellaadpunten genaamd ‘Ferrolinera’ te plaatsen waarbij de stroom opgewekt zal worden door remmende treinen waaronder ook de AVE hogesnelheidstrein en de recent gepresenteerde low cost variant AVLO.

Op het moment van schrijven is Adif nog bezig met het onderzoek naar met name waar de nieuwe oplaadpunten geplaatst moeten worden en om hoeveel het zal gaan. Wat wel al bekend is, is dat de stroom die deze snellaadpunten (cargadores rapidos) gaan leveren opgewekt wordt door de treinen in Spanje. 

De snellaadpunten dienen dichtbij een spoor te liggen om zo maximaal gebruik te kunnen maken van de elektriciteit die opgewekt wordt door de remmende treinen. Het gaat daarbij dan om alle soorten treinen, zowel de lokale, regionale, middellange, lange en hogesnelheidstreinen. Het is niet bekend of ook goederentreinen deelnemen maar over het algemeen remmen deze minder dan de passagierstreinen die bij de treinstations moeten stoppen.

Volgens een woordvoerder van Adif is het installeren van een snellaadpunt bij een weg en dichtbij een spoor niet al te duur en kan dit zelfs goedkoper zijn dan de snellaadpunten die nu geïnstalleerd worden in Spanje. Adif heeft enkele jaren geleden al een prototype ontwikkeld waarmee men de door treinen opgewekte elektriciteit kan leveren aan elektrische auto’s. Dat project genaamd ‘Ferrolinera’ wordt in deze PDF uitgelegd.

Volgens Adif zou het een win-win situatie zijn want de trein wordt over het algemeen gezien als een milieuvriendelijk vervoermiddel en als deze dan ook nog eens elektriciteit kan opwekken voor milieuvriendelijke auto’s dan is de cirkel rond.

In de Spaanse autowereld spreekt men over 300.000 oplaadpunten die Spanje in tien jaar tijd nodig heeft en zelfs 800.000 oplaadpunten over een langere periode. Op dit moment zijn er niet of nauwelijks snellaadpunten te vinden in Spanje en zal er dus nog veel moeten gebeuren voordat Spanje de gewenste 300.000 gaat halen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Han

Sorry dat ik niet actueel bij ben. De spanning die opgewekt wordt bij het elektrisch remmen is bijna het dubbele van de voedingsspanning. Die moet dus voor de opnemende tractievoertuigen beperkt worden. Die piek denkt men dus om te zetten in voeding voor de laadpalen. Om het zelf te gebruiken is, aanname van mij, de dienstregeling frequentie te laag zodat de opgewekte energie tijdens het transport verloren gaat (grote onderlinge afstand van de treinen). De parkeerplaatsen zijn bij stations en daar zijn ook de remwegen van stoppende treinen. Goederentreinen hebben wel heel veel meer energie in zich (duizenden tonnen massa… Lees verder »

Rudy R.

Hoezo is de spanning opgewekt bij het remmen hoger dan de laadspanning (of spanning bij het optrekken?) Nou ben ik maar een eenvoudige ex-varens man maar ik heb nog wel wat geleerd vroeger van mijn lessen elektrotechniek. OM te beginnen levert een trein bij het remmen nooit meer stroom op dan hij bij het optrekken al heeft gebruikt. En dan nog gebruikt ie stroom om op snelheid te blijven. Dus hier gaat het verhaal al mank…. Verder is “spanning” een potentiaalverschil nodig om vermogens op te wekken dan wel af te nemen. Met een ‘spanningsverschil (uitgedrukt in Volt) wek je… Lees verder »

Pieter

Een op zijn minst heel vreemd bericht. Treinen kunnen uiteraard door hun (elektro)motoren bij het afremmen als generator te schakelen stroom opwekken. Deze elektrische energie wordt dan logischerwijze teruggeleverd aan het net waaruit de elektrische energie komt om de treinen te versnellen (op gang te brengen) en op snelheid te houden. Daar de energie benodigd voor het optrekken (en rijden) altijd groter is, blijft er helemaal niets over voor de e-auto’s. Zou te mooi zijn om waar te zijn. Een slechte grap als je het mij vraagt.

Mike

Helemaal mee eens. De laadpalen kunnen misschien wel nuttig stroom halen uit hetzelfde elektriciteitsnet als de treinen omdat de kabels voor hoge capaciteit er toch al liggen. Maar die energie komt niet uit afremmende treinen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.