Twee van de beste kazen ter wereld te vinden bij Mercadona

Queserías Entrepinares
Beeld: Queserías Entrepinares

Twee van de beste kazen ter wereld te vinden bij Mercadona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft twee prijzen in de wacht weten te slepen wat betreft de kaas die te koop is. Bij de ‘World Cheese Awards 2019’, wat gezien kan worden als de ‘Oscars’ van de kazen, kregen twee kazen die bij de Mercadona verkocht worden de bronzen medailles.

Voor nog geen drie euro is het mogelijk om bij de Mercadona in Spanje een van de beste kazen ter wereld te kopen. Het gaat om de ‘Mezcla Curado Entrepinares’ en ‘Oveja Viejo Entrepinares’ kaas die door Queserías Entrepinares uit Valladolid gemaakt worden voor Mercadona.

De hierboven genoemde ‘Oveja Viejo Entrepinares’ kaas eindigde hoog op de lijst van werelds beste kazen met een betaalbare prijs van 11,10 euro per kilo. Deze kaas wordt in de Mercadona verkocht voor 3,88 euro voor een stuk van ongeveer 350 gram en 13,13 euro voor een stuk van ongeveer 1,5 kilo.

De ‘Mezcla Curado Entrepinares’ kaas is te koop voor 2,82 euro voor een stuk van ongeveer 330 gram.

Queserías Entrepinares heeft overigens op de lijst van de beste kazen ter wereld in totaal zes vermeldingen staan waarvan de twee eerder genoemde kazen bij de Mercadona worden verkocht.

Naast de kaas die bij de Mercadona wordt verkocht viel ook een kaas van de Lidl in de prijzen, zelfs met de Super Gold benoeming. Vreemd genoeg gaat het om een kaas van het merk Sol&Mar die weliswaar in Spanje geproduceerd wordt maar daar niet verkocht wordt, maar wel in andere landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.