Twee van de beste kazen ter wereld te vinden bij Mercadona

Queserías Entrepinares
Beeld: Queserías Entrepinares

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft twee prijzen in de wacht weten te slepen wat betreft de kaas die te koop is. Bij de ‘World Cheese Awards 2019’, wat gezien kan worden als de ‘Oscars’ van de kazen, kregen twee kazen die bij de Mercadona verkocht worden de bronzen medailles.

Voor nog geen drie euro is het mogelijk om bij de Mercadona in Spanje een van de beste kazen ter wereld te kopen. Het gaat om de ‘Mezcla Curado Entrepinares’ en ‘Oveja Viejo Entrepinares’ kaas die door Queserías Entrepinares uit Valladolid gemaakt worden voor Mercadona.

De hierboven genoemde ‘Oveja Viejo Entrepinares’ kaas eindigde hoog op de lijst van werelds beste kazen met een betaalbare prijs van 11,10 euro per kilo. Deze kaas wordt in de Mercadona verkocht voor 3,88 euro voor een stuk van ongeveer 350 gram en 13,13 euro voor een stuk van ongeveer 1,5 kilo.

De ‘Mezcla Curado Entrepinares’ kaas is te koop voor 2,82 euro voor een stuk van ongeveer 330 gram.

Queserías Entrepinares heeft overigens op de lijst van de beste kazen ter wereld in totaal zes vermeldingen staan waarvan de twee eerder genoemde kazen bij de Mercadona worden verkocht.

Naast de kaas die bij de Mercadona wordt verkocht viel ook een kaas van de Lidl in de prijzen, zelfs met de Super Gold benoeming. Vreemd genoeg gaat het om een kaas van het merk Sol&Mar die weliswaar in Spanje geproduceerd wordt maar daar niet verkocht wordt, maar wel in andere landen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

12
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
bert van schaik

https://gff.co.uk/wp-content/uploads/2019/10/WCA19-Judging-All-winners-as-of-PM-23_10_19.pdf
Hier de lijst van alle beste kazen ter wereld
world cheese awards is wat we hier noemen een tonteria
een van de grootste oplichters parade van deze tijd.
bert

len

deze reclame op een caravan/camper site???? komop zeg…

JanH

Op dit bericht valt wel iets af te dingen. Als je kijkt naar de officiële uitslag (https://gff.co.uk/wp-content/uploads/2019/10/WCA-19-Super-Gold-16.pdf), dan staan er wel Spaanse kazen op, maar niet direct die van de Mercadona. Aan de “winnaar” is trouwens te zien dat we hier te maken hebben met een niet héél erg betrouwbare competitie, dat is namelijk een blauwe kaas uit de USA. Ahum. De Frico geitenkaas hoort ook tot de superwinnaars.

Anoniem

Over het algemeen is het zo dat Spanjaarden erg trots zijn op hun producten. Daarnaast maken ze soms producten waar ze zelf niet achter staan. Dan wordt vaak besloten om ze alleen voor export beschikbaar te maken. Je kunt dus vraagtekens zetten bij producten die uit Spanje komen maar niet op de markt gebracht worden in Spanje. Meestal gaat het om een hele bewuste keuze… Zo is ook ooit de Chorizo Pamplona populair geworden. Een product voor buitenlanders, maar in eerste instantie zeker geen product voor Spanjaarden (alhoewel nu meer Dan vroeger). En kaas onder private label van een supermarkt..… Lees verder »

De mon

Mercadona is verhuisd en is min 1/2 uur te voet. Dia met zijn Gran capitan curado was een ontdekking voor mij. En wordt zelfs als tapas opgediend. Probeer die eens. Elk jaar veranderen de pakjes van merknaam, een ganse rek vol drogeham. Eer ge de goeie terug hebt tijdens je congé ben je bijna terug thuis.

Juan74

Oh shit, zie de reacties en de mijne….het ging over kaas hahaha
Ja, eehh super lekkere kaas.
Ben ik nu wel on-topic??
Oh ze hebben hier nu niet meer de Old Amsterdam maar een Old Gouda, super lekkere kaas!!

Lucy

Er zijn zeer regelmatig nieuwe en moderne producten te vinden bij de Mercadona. Die staan ook duidelijk aangegeven met de vermelding ‘nuevo’ erbij.
Verder is er inderdaad een vaste basis van producten die waarschijnlijk erg gewild zijn en nog steeds goed verkopen. Ik vind het een prima winkel, ruim en schoon, en alles is altijd vers.

Barbara

Nou Leo de beste supermarkt?. Ik woon hier nu een jaar en ze hebben al die tijd het zelfde van alle producten…. Zo saai… Lidl in benalmadena is veel beter hoor. En dan al dat plastik daar…. … Maar de kaas is prima…

Juan74

Je woont al een jaar daar? Dan kom je maar weinig in de Mercadona dus? Want ze hebben regelmatig nieuwe producten, en moet zeggen de meeste allemaal goede. Lidl is leuk voor dingen van elders, maar man man al dat gegraai in die bakken van de non-food, daar heb ik echt zo de pest aan. Lidl heeft goede pindakaas en soms Grolsch bier en dan nu speculaasjes. Maar verder, ga ook veel liever naar de Mercadona, en die is nog goedkoper ook dan de Lidl. Goede producten, goede prijzen en ach, ook in Spanje zijn de boodschappen in zijn algemeen… Lees verder »

leo

De Mercadona is gewoon de beste supermarkt daar haal ik ook 90% per maand vandaan.

Anoniem

Correct Leo, Mercadona is een zeer goede supermarkt en zeker wat betreft zijn verse vis afdeling !

Piet Paëlla

Absoluut Leo, bovendien hebben ze beter personeel en de vestigingen van Mercadona zitten op de betere plaatsen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.