Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’

Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’
Beeld: 123rf

Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse ‘bad bank’ Sareb heeft duizenden appartementen en huizen in de verkoop gedaan tegen zeer lage prijzen. Het gaat om woningen die door de bank in het assortiment zitten en die o.a. te koop staan in populaire regio’s zoals Gerona, Barcelona, Tarragona, Castellón, Alicante, Valencia, Balearen, Murcia, Almería, Málaga en de Canarische Eilanden.

De ‘bad bank’ Sareb is een door de overheid en andere banken ondersteunde bank waar slechte bankleningen zijn ondergebracht. Daaronder bevinden zich ook veel woningen en andere onroerend goed objecten in Spanje. Deze woningen worden vaak voor veel lagere prijzen aangeboden en regelmatig worden lijsten gepubliceerd.

Recent deed de Sareb 2.653 woningen in de verkoop die gelegen zijn in kleine dorpen waar minder dan 5.000 mensen wonen. Maar de Sareb heeft ook woningen in de verkoop die gelegen zijn in of dichtbij toeristische bestemmingen.

Op de kaart van de website van de ‘bad bank’ Sareb kan gezocht worden naar de regio en de woningen die daar te koop staan maar ook op de website Idealista staan de woningen die verkocht worden. 

Zo staan bij Idealista 9,908 woningen van de Sareb op de website waarvan 1.510 in Murcia, 677 in Almería, 641 in Castellón, 635 in Valencia, 560 in Alicante, 494 in Barcelona, 479 in Tarragona, 148 in Gerona, 71 in Las Palmas, 58 op de Balearen, 52 in Málaga en 19 in Santa Cruz de Tenerife.

In Murcia zijn al woningen te vinden vanaf 20.900 euro, in Almería vanaf 20.500 euro, in Valencia vanaf 31.000 euro, in Alicante vanaf 24.600 euro, in Barcelona vanaf 34.300 euro, in Tarragona vanaf 27.100 euro, in Gerona vanaf 38.100 euro en op Menorca vanaf 85.100 euro.

De nieuwe woningen die door de Sareb in de verkoop werden gedaan bevinden zich echter niet in de toeristische regio’s om de verkoop in de dorpen in het binnenland ook bekend te maken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.