Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’

Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse ‘bad bank’ Sareb heeft duizenden appartementen en huizen in de verkoop gedaan tegen zeer lage prijzen. Het gaat om woningen die door de bank in het assortiment zitten en die o.a. te koop staan in populaire regio’s zoals Gerona, Barcelona, Tarragona, Castellón, Alicante, Valencia, Balearen, Murcia, Almería, Málaga en de Canarische Eilanden.

De ‘bad bank’ Sareb is een door de overheid en andere banken ondersteunde bank waar slechte bankleningen zijn ondergebracht. Daaronder bevinden zich ook veel woningen en andere onroerend goed objecten in Spanje. Deze woningen worden vaak voor veel lagere prijzen aangeboden en regelmatig worden lijsten gepubliceerd.

Recent deed de Sareb 2.653 woningen in de verkoop die gelegen zijn in kleine dorpen waar minder dan 5.000 mensen wonen. Maar de Sareb heeft ook woningen in de verkoop die gelegen zijn in of dichtbij toeristische bestemmingen.

Op de kaart van de website van de ‘bad bank’ Sareb kan gezocht worden naar de regio en de woningen die daar te koop staan maar ook op de website Idealista staan de woningen die verkocht worden. 

Zo staan bij Idealista 9,908 woningen van de Sareb op de website waarvan 1.510 in Murcia, 677 in Almería, 641 in Castellón, 635 in Valencia, 560 in Alicante, 494 in Barcelona, 479 in Tarragona, 148 in Gerona, 71 in Las Palmas, 58 op de Balearen, 52 in Málaga en 19 in Santa Cruz de Tenerife.

In Murcia zijn al woningen te vinden vanaf 20.900 euro, in Almería vanaf 20.500 euro, in Valencia vanaf 31.000 euro, in Alicante vanaf 24.600 euro, in Barcelona vanaf 34.300 euro, in Tarragona vanaf 27.100 euro, in Gerona vanaf 38.100 euro en op Menorca vanaf 85.100 euro.

De nieuwe woningen die door de Sareb in de verkoop werden gedaan bevinden zich echter niet in de toeristische regio’s om de verkoop in de dorpen in het binnenland ook bekend te maken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er zijn genoeg andere wegen om een woning /appartement te huren , mits je bij een betrouwbare bemiddelaar aanmeldt. Nederlands / Spaans ! Die voor een all-in bedrag alles voor je regelt en helpt bij wensen van de huurder. Kopen in Spanje , nee ik niet..! P.s. Er zijn genoeg huur / koop instanties waar je niet naar binnen moet gaan. Niet betrouwbaar. Kijk uit en vraag eerst aan Nederlandse bewoners in Spanje op locatie waar je wilt gaan wonen . Een boulevard , cafe op het strand kom je allicht mensen tegen die al een lange tijd in Spanje wonen.

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook niet.

Eeh Dick??
Je opmerking klopt niet.
Maar ik vind het prima wat je denkt en zegt, blijft er meer voor mij over hehehehe.

Mijn ervaringen zijn anders dan bij de heren hierboven. Er is zelfs een website waarop andere banken hun panden hebben staan, aardig wat panden die echt flink onder de prijs weggaan. Maar dat staat los van de veilingen. De veilingen hebben vooral 2 dingen waar je op moet letten. Je moet 10% garantie geven van een vooraf bepaald bedrag en daarnaast heb je 15 dagen om het volledige bedrag te betalen mocht je de veiling ¨winnen¨ Dus je moet het geld op voorhand hebben want een hypotheek duurt langer dan 15 dagen heh. Verder helpt het als je iemand hebt… Lees verder »

Er zijn zo een deals ook te vinden in andere landen dan Spanje maar zoals je zegt, risico. Je voorbeeld van immo op te kopen in bulk en dan te verkopen na het afwerken, dat zijn idd goede deals maar vaak moet je de nodige financiën en ervaring al kunnen voorleggen voor de banken je zakenplan nog maar willen bekijken. Spreken over ervaring. Ik zie ook geregeld van die woonwijken van pre-fab achtige huisjes dat maar niet verkocht geraken ondanks dat de prijzen wat ze vragen enorm laag is. Gewoon gebouwd op locaties dat moeilijk verkopen. Snap niet wat ze… Lees verder »

Met risico bedoel ik gewoon ondernemers risico Ben.
En je hebt gelijk, je komt alleen in beeld en aan tafel als je kan aantonen dat je dit vaker hebt gedaan.
Dat geluk heb ik, zelf 25 jaar in de bank wereld en onroerend goed wereld, internationaal en 1 van mijn partners zelfs 40 jaar en die heeft overal ter wereld bedrijven en dus goede contacten met banken etc.
En nee, dat is niet om stoer te doen of op te scheppen, maar de stelling is gewoon 100% waar:
Het gaat niet om wat je kan, maar vooral om wie je kent!

Wat je niet mag vergeten te melden is dat heel wat van deze woningen actueel veiling woningen zijn. Ik spreek over de regio Valencia enkel. We hadden ook interesse voor een appartement voor 47.000 euro ( buiten Valencia ) tot het punten bij het paaltje kwam dat het een veiling was en niet de echte prijs. Je had niet veel nodig. 20% verhoging van de prijs en je zat in de prijs klasse van andere appartement. M.a.w, veel te weinig marge voor een veiling woning. En er was een stormloop van mensen dat de prijs gezien hadden. Dan moet je… Lees verder »

Helemaal mee eens. Goedkoop is duurkoop. In een complex waar ik zelf een aantal huurpanden heb stond een appartement te koop via de bank. Dat appartement lag ongeveer 40% onder de gemiddelde prijs. Ik mocht het niet bezichtigen. Achteraf bleek dat het appartment compleet gestript was, zelfs de electriciteits leidingen zaten er niet meer in….
De afgelopen 20 jaar heb ik me regelmatig in dit soort ‘koopjes’ verdiept, maar er zat altijd een addertje onder het gras.

Ben je hebt precies de nagel op de kop geslagen van hoe het spelletje met dergelijke verkopen gespeeld word.Ik volg sinds enige tijd deze bankverkopen en ben al verschillende panden gaan bekijken en dan kom je tot de vaststelling die jij uitgebreid beschreven hebt.Het is een typische manier van werking van de banken hier in Spanje ,ze denken blijkbaar nog dat de mensen achterlijk en dom zijn .

Ik ga binnenkort met pension .ik heb 40000 euro en ik wil emigeren naar spnje .maR ik wil niet in dorp maar grote stad graag aantword

Voor 40.000 Euro gaat je niet veel krijgen in een grote stad in Spanje. 40K is zo een beetje de beginprijs voor een 1+ slaapkamer appartement. En dan spreken we nog niet over condities zoals lift ( je gaat niet trappen willen doen op je Pensioen ), half deftige badkamer, enz. Je moet meer op de buiten van een stad zijn om een goede deal te doen tegen de 40K. En onderschat emigreren naar Spanje niet, zeker in het begin voor administratie en later als je medische zorgen nodig hebt. Het is niet België/Nederland waar je nog makkelijk onderweg kunt… Lees verder »

Ik heb drie maanden geleden een vijf kamer appartement in Alicante stad gekocht op de vijfde verdieping met lift voor een net iets hogere bedrag dat u noemt. De wijk ziet er een beetje sloppenwijk-achtig uit maar het is veilig, is heel dichtbij de tram waardoor u zich binnen 20 minuten op het strand bevindt en er is ook een ziekenhuis in de buurt. Het is een beetje verenigde naties hier met Engelse, Duitsers, Scandinaviërs, Nederlanders, Arabieren, Ghanesen noem maar op. Iedereen is beleefd en vriendelijk naar elkaar toe. Mijn makelaar heeft een Whatsapp groep voor zijn klanten en daar… Lees verder »

Vraagje: Hoe heb je je flat gevonden? Via Immo Websites ( fotocasa, idealista, … ) of andere?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.