96,7% van de inwoners van Málaga is tevreden met de stad

96,7% van de inwoners van Málaga is tevreden met de stad
Beeld: Muelle Uno / Freepik

96,7% van de inwoners van Málaga is tevreden met de stad

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Volgens de enquête Encuesta Social Malagueña (ESMA) is 82,7% van de ondervraagden gelukkig in Málaga en is 96,7% tevreden met de stad Málaga. Onder de ‘gelukkige’ mensen wordt echter wel verwezen naar diverse problemen zoals de netheid en de schoonmaak van de stad, de werkloosheid en het parkeerprobleem.

Over het algemeen kan gezegd worden dat 96,7% van de ‘málagueños’ tevreden (satisfecho) is met het wonen in de stad Málaga. 82,7% van de ondervragingen tijdens deze enquête zegt gelukkig (feliz) te zijn met de stad maar bekritiseert wel diverse punten zoals netheid van de stad (43%), werkloosheid (23%), Covid-19 (13,7%), het verkeer (11,7%) en het parkeren (10,9%).

Racisme, sociale uitsluiting, ongelijkheid, armoede en waterkwaliteit zijn aspecten die de inwoners van Málaga het minst belangrijk vinden. Uit de gegevens van de ESMA-enquête blijkt ook dat de prijzen van de woningen in de provincie en stad Málaga als een van de belangrijkste problemen wordt gezien.

De impact van het toerisme in de stad Málaga wordt als zeer positief gezien met 90,5%, net zoals het autovrij maken van straten en de werkzaamheden aan de Alameda Principal straat en de Muelle Uno die een rapportcijfer van 8,5 heeft gekregen van de ‘malagueños’.

Ga naar de inhoud