Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting

Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting
Beeld: @Gaspar83 / twitter

Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GRANADA – De stad Granada staat al een paar dagen in rep en roer omwille van de jaarlijkse kerstverlichting. Het bedrijf dat daar de opdracht toe kreeg, hing een aantal verlichte, omgekeerde kruizen op. Heel wat mensen zien daar satanistische symbolen in en vragen zelfs het aftreden van de burgemeester.

Enkele tientallen personen kwamen afgelopen zaterdag samen voor het gemeentehuis van Granada om het aftreden van burgemeester Francisco Cuenca te vragen. Ze beweren dat die een aanhanger van Satan is, omwille van de jaarlijkse kerstverlichting, die dit jaar onder meer een aantal omgekeerde kruizen omhelst.

Het protest viel samen met een bijeenkomst die een minuut stilte vroeg voor de dood van een vrouw afgelopen vrijdag. Zij werd neergestoken door haar ex-vriend. Het samenvallen van beide betogingen leed zelfs even tot spanningen op het plein.

De betogers droegen Christelijke kruisen en spandoeken. Ze verstoorden de stilte die op het plein heerste. Toen ze het ongenoegen van de reeds aanwezigen merkten, sloten ze zich gelukkig ook bij de stilte aan. Uiteindelijk ging de tweede groep zelfs over tot het bidden van een Paternoster ter ere van de overleden vrouw.

Een van de protestborden kloeg zelfs de aartsbisschop van Granada, Javier Martinez, aan. De betogers beschuldigden hem ervan een verrader te zijn omdat hij niets aan de kerstverlichting had gedaan. Ook de extreemrechtse partij VOX en de centrum rechtse Partido Popular (PP) vragen het stadsbestuur om een verklaring voor deze zogezegd Satanistische symbolen.

De krant Granada Hoy vroeg het bedrijf die de lichten installeerde om een verklaring. Van het bedrijf uit klinkt een duidelijke boodschap. “Wij hebben enkel ons werk gedaan, meer valt er niet te zeggen”. Het is eveneens vreemd dat dezelfde kerstverlichting boven de straten van Zaragoza prijkt. Terwijl daar de Partido Popular aan de macht is met steun van VOX, kwam er geen enkele kritiek.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.