Search
menu
Search

Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting

Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting
Beeld: @Gaspar83 / twitter

Problematiek in Granada vanwege ‘Satanische’ kerstverlichting

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De stad Granada staat al een paar dagen in rep en roer omwille van de jaarlijkse kerstverlichting. Het bedrijf dat daar de opdracht toe kreeg, hing een aantal verlichte, omgekeerde kruizen op. Heel wat mensen zien daar satanistische symbolen in en vragen zelfs het aftreden van de burgemeester.

Enkele tientallen personen kwamen afgelopen zaterdag samen voor het gemeentehuis van Granada om het aftreden van burgemeester Francisco Cuenca te vragen. Ze beweren dat die een aanhanger van Satan is, omwille van de jaarlijkse kerstverlichting, die dit jaar onder meer een aantal omgekeerde kruizen omhelst.

Het protest viel samen met een bijeenkomst die een minuut stilte vroeg voor de dood van een vrouw afgelopen vrijdag. Zij werd neergestoken door haar ex-vriend. Het samenvallen van beide betogingen leed zelfs even tot spanningen op het plein.

De betogers droegen Christelijke kruisen en spandoeken. Ze verstoorden de stilte die op het plein heerste. Toen ze het ongenoegen van de reeds aanwezigen merkten, sloten ze zich gelukkig ook bij de stilte aan. Uiteindelijk ging de tweede groep zelfs over tot het bidden van een Paternoster ter ere van de overleden vrouw.

Een van de protestborden kloeg zelfs de aartsbisschop van Granada, Javier Martinez, aan. De betogers beschuldigden hem ervan een verrader te zijn omdat hij niets aan de kerstverlichting had gedaan. Ook de extreemrechtse partij VOX en de centrum rechtse Partido Popular (PP) vragen het stadsbestuur om een verklaring voor deze zogezegd Satanistische symbolen.

De krant Granada Hoy vroeg het bedrijf die de lichten installeerde om een verklaring. Van het bedrijf uit klinkt een duidelijke boodschap. “Wij hebben enkel ons werk gedaan, meer valt er niet te zeggen”. Het is eveneens vreemd dat dezelfde kerstverlichting boven de straten van Zaragoza prijkt. Terwijl daar de Partido Popular aan de macht is met steun van VOX, kwam er geen enkele kritiek.

Ga naar de inhoud