Jonge toerist uit Wit-Rusland overleden in de Sierra Nevada

Jonge toerist uit Wit-Rusland overleden in de Sierra Nevada
Beeld: @guardiacivil / twitter

Jonge toerist uit Wit-Rusland overleden in de Sierra Nevada

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De Guardia Civil heeft het levenloze lichaam van een jonge toerist uit Wit-Rusland gevonden na een zoektocht die van zondag tot donderdag duurde. De man was pas 22 jaar oud. Hij was gaan wandelen in het hooggebergte en kwam nooit meer terug. De zoektocht begon toen zijn vriendin zijn vermissing aangaf bij de politie. De Oekraïense wist aan te geven waar haar vriend ongeveer gevonden zou moeten kunnen worden. 

Op donderdagochtend werd het lichaam voor het eerst gezien en daarna kon het met behulp van de helikopter eenheid van Benemérita (andere naam voor de Guardia Civil) ook verplaatst worden. Alles wijst erop dat de man een ongeluk had in het Granada-massief en dat hij vervolgens meegesleurd werd door de rivier. 

Het gaat overigens al om de derde verongelukte persoon de afgelopen dagen in de Sierra Nevada. Er werden op maandag ook al de lichamen van twee Hongaarse vrouwen gevonden. Deze bevonden zich overigens vlak bij het universitaire hostel van Hoya de la Mora. In hun geval wijst alles erop dat ze door onderkoeling om het leven zijn gekomen. Beide vrouwen werden gevonden met hun documentatie op een afstand van ongeveer tweehonderd meter van het hostel, onder een pijnboom. Het Hongaarse consulaat is ingelicht en brengt de familie van de vrouwen op de hoogte. 

Het lijkt er niet op dat de vrouwen in het dorp waar ze gevonden zijn verbleven of daar familieleden hadden volgens de gemeente van Monachil. Een aannemelijke theorie is dat de twee dames de weg kwijt waren en probeerden te schuilen in het hostel. 

Het komt helaas vrij regelmatig voor dat mensen overlijden door onderkoeling in dit gebied. Het kan gemakkelijk lijken om in de bergen van Granada een wandeling te maken of te gaan hiken. Het tegendeel is helaas waar. Vooral mensen die het terrein niet kennen worden vaak verrast door de sterke wisselingen in de weersomstandigheden en koude winden die opeens kunnen opsteken. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende reddingsacties uitgevoerd, waarvan de meeste slachtoffers een wandeltocht aan het maken waren en zich verkeken hadden op het gebied.

Ga naar de inhoud