Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (84)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (84)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (84)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De afgelopen twee weken was het even stil vanuit Casa Rodriguillo. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van een dierbare in Nederland. Het waren verdrietige weken. We zijn nu alweer een aantal dagen terug in Spanje en proberen het een plek te geven en het gewone leven weer op te pakken.

Veel van de werkzaamheden aan het huis zijn ondertussen gewoon doorgegaan. Zo is het oude pleisterwerk aan de voorgevel helemaal verwijderd en worden op dit moment de plekken waar nieuw stucwerk komt voorbereid. Tussen de natuurstenen wordt gevoegd. Het marmer voor de onderkant en de vensterbanken is besteld en wordt aankomende week geleverd. Met een beetje geluk is de voorgevel voor de kerst helemaal netjes.

De achtergevel is helemaal klaar en Tom is bezig met de veranda. We hebben hele mooie tweedehands stalen kozijnen en deuren kunnen kopen. Tom heeft deze aan het begin van de week uit de bestaande veranda gehaald en met diverse aanhangers en bus naar ons huis gebracht. Het zijn grote kozijnen en hierdoor zwaar … Tom is deze nu aan het installeren op de veranda. Vooraf hebben we met het opbouwen van het geraamte van de veranda al rekening gehouden met de maten, maar toch heeft het allemaal wat aanpassingen nodig. Allemaal weer flinke klussen dus!!

Danielle heeft Casa Rodriguillo in de kerstsfeer gestoken. We zijn beiden gek op kerstversiering en een B&B hoort natuurlijk goed versierd te worden. Dus zijn we heerlijk los gegaan. Op dit moment hebben wij veel gasten die op zoek zijn naar een huis of in de aankoopfase zitten. Heel leuk om deze mensen enthousiast te zien en wij begrijpen heel goed dat mensen naar Spanje willen emigreren. Natuurlijk zijn er ook negatieve punten aan een leven in Spanje, maar wij hebben het prima naar onze zin. Zeker nu we onze droom leven met het runnen van een B&B. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud