Search
menu
Search

Wat is verboden en toegestaan tijdens de feestdagen in Málaga?

Wat is verboden en toegestaan tijdens de feestdagen in Málaga?
Beeld: Ayuntamiento de Málaga / facebook

Wat is verboden en toegestaan tijdens de feestdagen in Málaga?

De burgemeester van Málaga heeft deze week bekend gemaakt wat er deze feestdagen niet is toegestaan op straat in Málaga, zoals zingen, vuurwerk afsteken of straatfeesten houden. De burgemeester wenst dat de stad schittert met al haar pracht tijdens deze innemende feestdagen. Daarom doet hij een beroep op alle inwoners en bezoekers om bij te dragen aan het behoud van de netheid, de openbare orde en de esthetiek van Málaga.

De verkoop van vuurwerk zonder toestemming van de gemeente is verboden. Ook het afsteken van vuurwerk op straat is niet toegestaan. Echter, met het oog op de kerstperiode, mag pyrotechnisch materiaal wel gebruikt worden in gebieden waar geen mensen wonen en in geïsoleerde zones op minstens 300 meter van elke bebouwing, groenzone of gebied met vegetatie.

De gemeente van Málaga verbiedt ook het samenkomen van mensen op straat om alcohol te consumeren, bekend als ‘botellones’, met uitzondering van consumptie op terrassen binnen de vastgestelde openingsuren.

Op straat mogen deze dagen evenmin activiteiten worden beoefend zoals zingen, schreeuwen, gebruik van radio’s, televisietoestellen, muziekinstrumenten of geluidsinstallaties, reclameboodschappen, mobiele luidsprekers of luidsprekers in voertuigen.

Als voorzorgsmaatregel en ter bescherming van dierenwelzijn, herinnert het gemeentelijk bevel eraan dat de aankoop of adoptie van dieren, wat vaak voorkomt rond de feestdagen, altijd verantwoord moet gebeuren, waarbij situaties van verwaarlozing of achterlating vermeden moeten worden.

Met betrekking tot feestelijkheden wordt iedereen aangeraden om zich vooraf te informeren of de feesten en eindejaarsfeesten waaraan ze willen deelnemen over de verplichte gemeentelijke toestemming vooraf beschikken.

De burgemeester nodigt iedereen ook uit om tijdens deze periode verantwoordelijker en duurzamer te consumeren, door te kiezen voor producten met eenvoudige verpakkingen en door voedingsmiddelen te kopen die zo dicht mogelijk bij onze woningen werden geproduceerd en in de juiste hoeveelheden, om de productie van plastic afval en voedselverspilling tot een minimum te beperken.

Het gebruik van het openbaar vervoer om zich in de stad te verplaatsen of het vermijden van de verspreiding van fake news die paniek kunnen veroorzaken en zelfs ernstige veiligheidsproblemen, zijn andere aanbevelingen van de burgemeester in het document.

Overtreding van deze regels kan beboet worden. De burgemeester roept op om de regels te respecteren, zodat iedereen ongestoord kan genieten van een feestelijke en veilige kerstperiode.

Ga naar de inhoud