De Comunidad Valenciana heeft 738 núcleos zoológicos en 1,2 miljoen huisdieren geregistreerd staan

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In de autonome deelstaat Comunidad Valenciana staan 1.183.978 honden en katten als huisdier geregistreerd bij de gemeenten. Daarnaast heeft de regio maar liefst 738 “núcleos zoológicos”, een vergunning die men nodig heeft als men meer dan vier huisdieren heeft wat dus huishoudens of boerderijen kunnen zijn maar ook opvangcentra en asiels. Het gaat in dit geval om ingeschreven en geregistreerde huisdieren zoals honden en katten wat natuurlijk niet betekent dat er nog meer niet ingeschreven huisdieren woonachtig zijn in de regio.

In de gehele deelstaat Comunidad Valenciana, welke weer is onderverdeeld in de provincies Castellón, Valencia en Alicante, staan 1.183.978 honden en katten ingeschreven bij de desbetreffende gemeenten. In de gemeenten in de regio is het verplicht je huisdier in te schrijven, niet dat je daardoor een belasting moet gaan betalen maar wel dat men een overzicht heeft van de aantallen huisdieren die ergens woonachtig zijn. Helaas schrijft lang niet iedereen zijn/haar huisdier in bij de gemeente waardoor het aantal makkelijk boven de 1,2 miljoen kan uitkomen.

Lees ook: Verplichtingen bij het hebben van een hond in Spanje

Daarnaast staan er bij de regionale autoriteiten 738 zogenaamde “núcleos zoológicos” ingeschreven. In het geval dat je vier of meer honden hebt dan moet je deze speciale vergunning aanvragen. Dat is eigenlijk een vergunning die gegeven wordt aan dierentuinen en safariparken maar dan in kleinere vorm. Dit houdt echter wel in dat je aan diverse eisen en verplichtingen moet voldoen, iets wat ook regelmatig gecontroleerd zal worden. Naast private personen met meerdere huisdieren of bedrijven en boerderijen waar meerdere huisdieren rondlopen zoals voor de beveiliging, hebben ook de asiels en private opvangcentra deze speciale vergunningen nodig – (Remco Stoffer)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.