skip to Main Content
De Comunidad Valenciana heeft 738 núcleos zoológicos en 1,2 miljoen huisdieren geregistreerd staan

De Comunidad Valenciana heeft 738 núcleos zoológicos en 1,2 miljoen huisdieren geregistreerd staan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In de autonome deelstaat Comunidad Valenciana staan 1.183.978 honden en katten als huisdier geregistreerd bij de gemeenten. Daarnaast heeft de regio maar liefst 738 “núcleos zoológicos”, een vergunning die men nodig heeft als men meer dan vier huisdieren heeft wat dus huishoudens of boerderijen kunnen zijn maar ook opvangcentra en asiels. Het gaat in dit geval om ingeschreven en geregistreerde huisdieren zoals honden en katten wat natuurlijk niet betekent dat er nog meer niet ingeschreven huisdieren woonachtig zijn in de regio.

In de gehele deelstaat Comunidad Valenciana, welke weer is onderverdeeld in de provincies Castellón, Valencia en Alicante, staan 1.183.978 honden en katten ingeschreven bij de desbetreffende gemeenten. In de gemeenten in de regio is het verplicht je huisdier in te schrijven, niet dat je daardoor een belasting moet gaan betalen maar wel dat men een overzicht heeft van de aantallen huisdieren die ergens woonachtig zijn. Helaas schrijft lang niet iedereen zijn/haar huisdier in bij de gemeente waardoor het aantal makkelijk boven de 1,2 miljoen kan uitkomen.

Lees ook: Verplichtingen bij het hebben van een hond in Spanje

Daarnaast staan er bij de regionale autoriteiten 738 zogenaamde “núcleos zoológicos” ingeschreven. In het geval dat je vier of meer honden hebt dan moet je deze speciale vergunning aanvragen. Dat is eigenlijk een vergunning die gegeven wordt aan dierentuinen en safariparken maar dan in kleinere vorm. Dit houdt echter wel in dat je aan diverse eisen en verplichtingen moet voldoen, iets wat ook regelmatig gecontroleerd zal worden. Naast private personen met meerdere huisdieren of bedrijven en boerderijen waar meerdere huisdieren rondlopen zoals voor de beveiliging, hebben ook de asiels en private opvangcentra deze speciale vergunningen nodig – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken