Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank

Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank
Beeld: Caixabank

Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Caixabank gaat 2.157 personeelsleden ontslaan en 18% van de bankfilialen sluiten in Spanje. Volgens de Catalaanse bank zullen de ontslagen effect hebben op 7,3% van alle 36.972 werknemers. De ontslagen zullen plaatsvinden in heel Spanje behalve in de provincies Barcelona en Teruel (Aragon) en op het hoofdkantoor van de Caixabank in Catalonië.

Van de 2.157 ontslagen werknemers zijn er 1.913 die werken in bankfilialen in Spanje en 244 personeelsleden die andere ondersteunende werkzaamheden doen. In december vorig jaar werd ook al bekend dat Caixabank 821 bankfilialen zou gaan sluiten maar dat is nu gereduceerd naar 793 bankfilialen.

Een van de redenen dat er personeel wordt ontslagen is het invoeren van een nieuw businessplan waarbij de normale bankfilialen worden omgebouwd tot “stores” ofwel bank-winkels, een proces dat al gaande is.

Daarbij blijven in principe de grote filialen bestaan en worden kleinere bankfilialen gesloten. Caixabank zegt echter dat filialen die landelijk gelegen zijn niet worden gesloten, daarbij gaat het om dorpen/steden met minder dan 10.000 inwoners.

Speciaal voor de landelijk gelegen dorpen en steden heeft Caixabank Agrobank in het leven geroepen waarvan inmiddels al meer dan 1.000 filialen bestaan in Spanje.

Caixa

De Caixabank ging vroeger door het leven als La Caixa en is een van de grotere banken in Spanje. Eind december 2017 had Caixabank in Spanje nog 4.897 bankfilialen waar in  totaal 36.972 werknemers werken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.