Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank

Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank
Beeld: Caixabank

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Caixabank gaat 2.157 personeelsleden ontslaan en 18% van de bankfilialen sluiten in Spanje. Volgens de Catalaanse bank zullen de ontslagen effect hebben op 7,3% van alle 36.972 werknemers. De ontslagen zullen plaatsvinden in heel Spanje behalve in de provincies Barcelona en Teruel (Aragon) en op het hoofdkantoor van de Caixabank in Catalonië.

Van de 2.157 ontslagen werknemers zijn er 1.913 die werken in bankfilialen in Spanje en 244 personeelsleden die andere ondersteunende werkzaamheden doen. In december vorig jaar werd ook al bekend dat Caixabank 821 bankfilialen zou gaan sluiten maar dat is nu gereduceerd naar 793 bankfilialen.

Een van de redenen dat er personeel wordt ontslagen is het invoeren van een nieuw businessplan waarbij de normale bankfilialen worden omgebouwd tot “stores” ofwel bank-winkels, een proces dat al gaande is.

Daarbij blijven in principe de grote filialen bestaan en worden kleinere bankfilialen gesloten. Caixabank zegt echter dat filialen die landelijk gelegen zijn niet worden gesloten, daarbij gaat het om dorpen/steden met minder dan 10.000 inwoners.

Speciaal voor de landelijk gelegen dorpen en steden heeft Caixabank Agrobank in het leven geroepen waarvan inmiddels al meer dan 1.000 filialen bestaan in Spanje.

Caixa

De Caixabank ging vroeger door het leven als La Caixa en is een van de grotere banken in Spanje. Eind december 2017 had Caixabank in Spanje nog 4.897 bankfilialen waar in  totaal 36.972 werknemers werken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Persoonlijk contact, al goed en wel als je goed spaans (of bij ons catalaans) spreekt; de talenkennis van het bankpersoneel is om te huilen!! In mijn geval gaat het om Santander maar ik veronderstel dat het in de andere banken al niet beter is….; tot een tijdje geleden stonden er wel engelstalige publiciteitsborden in de bank maar dat was het ook dan

Het barst inderdaad van de bankfilialen in Spanje als je het vergelijkt met Nederland. Maar ik ben erg blij met het persoonlijke contact wat je hier kunt hebben in je eigen bankfiliaal, iets wat in Nedeland lang verleden tijd is.

Helemaal waar !

Dat vind ik jammer want bij andere spaanse banken werd ik mijns insziens niet zo correct, prettig en gemotiveerd te woord gestaan als bij de Caixabank.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.