skip to Main Content
Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank
Caixabank

Ontslagen en minder bankfilialen Catalaanse Caixabank

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Caixabank gaat 2.157 personeelsleden ontslaan en 18% van de bankfilialen sluiten in Spanje. Volgens de Catalaanse bank zullen de ontslagen effect hebben op 7,3% van alle 36.972 werknemers. De ontslagen zullen plaatsvinden in heel Spanje behalve in de provincies Barcelona en Teruel (Aragon) en op het hoofdkantoor van de Caixabank in Catalonië.

Van de 2.157 ontslagen werknemers zijn er 1.913 die werken in bankfilialen in Spanje en 244 personeelsleden die andere ondersteunende werkzaamheden doen. In december vorig jaar werd ook al bekend dat Caixabank 821 bankfilialen zou gaan sluiten maar dat is nu gereduceerd naar 793 bankfilialen.

Een van de redenen dat er personeel wordt ontslagen is het invoeren van een nieuw businessplan waarbij de normale bankfilialen worden omgebouwd tot “stores” ofwel bank-winkels, een proces dat al gaande is.

Daarbij blijven in principe de grote filialen bestaan en worden kleinere bankfilialen gesloten. Caixabank zegt echter dat filialen die landelijk gelegen zijn niet worden gesloten, daarbij gaat het om dorpen/steden met minder dan 10.000 inwoners.

Speciaal voor de landelijk gelegen dorpen en steden heeft Caixabank Agrobank in het leven geroepen waarvan inmiddels al meer dan 1.000 filialen bestaan in Spanje.

Caixa

De Caixabank ging vroeger door het leven als La Caixa en is een van de grotere banken in Spanje. Eind december 2017 had Caixabank in Spanje nog 4.897 bankfilialen waar in  totaal 36.972 werknemers werken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Persoonlijk contact, al goed en wel als je goed spaans (of bij ons catalaans) spreekt; de talenkennis van het bankpersoneel is om te huilen!! In mijn geval gaat het om Santander maar ik veronderstel dat het in de andere banken al niet beter is….; tot een tijdje geleden stonden er wel engelstalige publiciteitsborden in de bank maar dat was het ook dan

  2. Het barst inderdaad van de bankfilialen in Spanje als je het vergelijkt met Nederland. Maar ik ben erg blij met het persoonlijke contact wat je hier kunt hebben in je eigen bankfiliaal, iets wat in Nedeland lang verleden tijd is.

  3. Dat vind ik jammer want bij andere spaanse banken werd ik mijns insziens niet zo correct, prettig en gemotiveerd te woord gestaan als bij de Caixabank.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken