Lidl Spanje begint met de verkoop van kant-en-klaar maaltijden

Lidl Spanje begint met de verkoop van kant-en-klaar maaltijden
Beeld: Lidl / Twitter

MADRID – Terwijl Spanje’s grootste supermarktketen Mercadona in steeds meer winkels de kant-en-klaar maaltijden ‘Listo para comer’ introduceert, doen ook andere ketens zoals de Carrefour, Día en Alcampo mee met de trend van makkelijke maaltijden. Nu heeft de Duitse keten Lidl aangekondigd dat ook zij vanaf nu ‘Listo para comer’ maaltijden gaan aanbieden.

De naam van de Lidl voor de nieuwe productlijn is niet echt origineel en is zelfs precies hetzelfde als de kant-en-klaar maaltijden van de Mercadona. Maar ondanks de gelijkenissen die in de Spaanse media getrokken worden zijn er toch veel verschillen.

Zo heeft Mercadona in veel nieuwe supermarkten een eigen keuken waar de maaltijden vers bereid worden, iets wat de Lidl (nog) niet zal gaan invoeren terwijl ook de Carrefour een eigen keuken heeft. 

Ook een ruimte om te eten in de winkel zelf (met tafels en stoelen), iets dat in Spanje ‘mercaurante’ genoemd wordt, zal de Lidl nog niet gaan krijgen terwijl de Mercadona dit in veel supermarkten wel invoert of heeft ingevoerd.

In veel Lidl supermarkten in Spanje zal een nieuwe hoek te vinden zijn waar alleen maar kant-en-klaar maaltijden te vinden zijn die volgens Lidl meteen ook de goedkoopste van alle supermarkten zijn met prijzen vanaf 1,99 euro. 

Macaroni Bolognese, paella, gehaktballetjes, handgemaakte (?) kroketten, risotto, chicken nuggets, een wrap of een cheeseburger zijn enkele van de 14 nieuwe ‘Listo para comer’ maaltijden die te vinden zijn bij de Lidl in Spanje.

Op het moment van schrijven zijn er nog maar 4 supermarkten in Spanje (allemaal in Madrid) die de kant-en-klaar maaltijden in de schappen hebben staan/liggen. De klanten van de overige meer dan 500 winkels in Spanje zullen nog even moeten wachten op de ‘Listo para comer’ maaltijden van de Lidl.

MENING: Wat is jouw mening over de kant-en-klaar maaltijden trend in Spanje. Doe jij ook mee of zeg je dat voor een beetje meer je een compleet menu del día ergens kunt eten wat daarnaast ook nog eens veel verser en veel lekkerder is?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zou graag koken en stomen zien, zoals bij AH in NL. Maar dan wel met meer smaak als die 2 stoom maaltijden die de Mercadona verkoopt, daar zit kraak nog smaak aan.

Ben een echte Mercadona fan maar van hun kant en klare maaltijden blijf ik af.
Misschien is het voor vele wel makkelijk maar men maakt stilaan een luie maatschappij
die op de lange duur niets meer zelf doet.Stel je voor dat ze binnen tien jaar niet meer kunnen koken

De gehaktballetjes van de Mercadona zijn superlekker, goed gekruid en lekker los van structuur, net Hollandse gehaktballen. Het zijn 5 balletjes in een plastic verpakking (dat is dan wel weer jammer, maar ja hoe moeten ze anders worden verpakt?) Verder vind ik de césarsalade heel lekker: verschillende soorten sla, kip, Parmezaanse kaas, croutôns en een goede dressing. Er wordt wel veel plastic gebruikt als verpakking, dat kan misschien wat minder. De pastagerechten zijn ook prima, en verder de gepureerde soepen. Jammer dat er niet wat meer groentenschotels zijn. De vegaburgers zijn helaas niet te eten, dan eet ik liever een… Lees verder »

Als het er alleen om gaat om je maag te vullen is dit okay, maar als je smakelijk wilt eten dan moet je dat niet hier doen maar zelf koken of in een redelijk restaurant een menu del dia nemen

Mercadona met deze kant klare maaltijden faalt wat ze voorheen hadden was lekkerder en beter dan wat ze nu bieden. Ik ziet er nu geen enkel kant en klaar produkt meer wat ik wil eten en het aanbod is super mager. Carrefour is ook niet echt lekker aangezien veel produkten te lang gekookt zijn of smaakloos zijn of te veel zout hebben dus niet echt prettig en ook niet goedkoop. Maar ook de Lidl gaat hier direct de fout in door gelijk zelfde aan te bieden als de rest en waar de rest al faalt. Dan is het magnetron eten… Lees verder »

Ik heb bij Mercadona een kant-en-klaar maaltijd geprobeerd: lasagne en vond het geen succes. Andere maaltijden ga ik niet meer proberen. Misschien ben ik te veel eisend. Kan zijn.

Als je onderweg bent lijkt het mij ideaal om direct in een eethoek de kant-en-klare maaltijd op te eten. Vanwege de ruimere openingstijden hoef je dan niet naar een restaurant te zoeken als je op doorreis bent in een vreemde omgeving.

groetjes Jan en Bep

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.