Lidl Spanje begint met de verkoop van kant-en-klaar maaltijden

Lidl Spanje begint met de verkoop van kant-en-klaar maaltijden
Beeld: Lidl / Twitter

Lidl Spanje begint met de verkoop van kant-en-klaar maaltijden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl Spanje’s grootste supermarktketen Mercadona in steeds meer winkels de kant-en-klaar maaltijden ‘Listo para comer’ introduceert, doen ook andere ketens zoals de Carrefour, Día en Alcampo mee met de trend van makkelijke maaltijden. Nu heeft de Duitse keten Lidl aangekondigd dat ook zij vanaf nu ‘Listo para comer’ maaltijden gaan aanbieden.

De naam van de Lidl voor de nieuwe productlijn is niet echt origineel en is zelfs precies hetzelfde als de kant-en-klaar maaltijden van de Mercadona. Maar ondanks de gelijkenissen die in de Spaanse media getrokken worden zijn er toch veel verschillen.

Zo heeft Mercadona in veel nieuwe supermarkten een eigen keuken waar de maaltijden vers bereid worden, iets wat de Lidl (nog) niet zal gaan invoeren terwijl ook de Carrefour een eigen keuken heeft. 

Ook een ruimte om te eten in de winkel zelf (met tafels en stoelen), iets dat in Spanje ‘mercaurante’ genoemd wordt, zal de Lidl nog niet gaan krijgen terwijl de Mercadona dit in veel supermarkten wel invoert of heeft ingevoerd.

In veel Lidl supermarkten in Spanje zal een nieuwe hoek te vinden zijn waar alleen maar kant-en-klaar maaltijden te vinden zijn die volgens Lidl meteen ook de goedkoopste van alle supermarkten zijn met prijzen vanaf 1,99 euro. 

Macaroni Bolognese, paella, gehaktballetjes, handgemaakte (?) kroketten, risotto, chicken nuggets, een wrap of een cheeseburger zijn enkele van de 14 nieuwe ‘Listo para comer’ maaltijden die te vinden zijn bij de Lidl in Spanje.

Op het moment van schrijven zijn er nog maar 4 supermarkten in Spanje (allemaal in Madrid) die de kant-en-klaar maaltijden in de schappen hebben staan/liggen. De klanten van de overige meer dan 500 winkels in Spanje zullen nog even moeten wachten op de ‘Listo para comer’ maaltijden van de Lidl.

MENING: Wat is jouw mening over de kant-en-klaar maaltijden trend in Spanje. Doe jij ook mee of zeg je dat voor een beetje meer je een compleet menu del día ergens kunt eten wat daarnaast ook nog eens veel verser en veel lekkerder is?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.