Mallorca en Ibiza gaan zuiptoerisme en balconing aanpakken

Mallorca en Ibiza gaan zuiptoerisme en balconing aanpakken
Beeld: Freepik

PALMA – De regioregering van de Balearen eilanden heeft een nieuwe wet aangenomen met daarin maatregelen tegen het zuiptoerisme op de eilanden en om het balconing te bestrijden. Het gaat met name om de gebieden Playa de Palma en Magaluf op Mallorca en de West End in Sant Antoni op Ibiza. Daar moeten diverse vergaande maatregelen genomen worden om het zuiptoerisme en het gevaarlijke balconing te voorkomen.

De Govern Balear wil met de nieuwe wet het toerisme bestrijden waarbij het alleen maar gaat om zuipen, dronken worden en feesten op Mallorca en Ibiza. Zo wil de regioregering dat er in de winkels en supermarkten in de eerder genoemde plaatsen een verbod komt op de verkoop van alcohol tussen 21.30 en 8 uur.

Daarnaast moet het afgelopen zijn met het twee halen en een betalen syteem (3×1, 2×1) of de Happy Hour aanbiedingen en mag de promotie van consumptie van alcohol en gratis drinken niet meer. De prijzen voor de alcohol moeten overal hetzelfde worden zonder de mogelijkheid van aanbiedingen. 

Er moet ook een beperking komen op de zuip excursies of kroegentochten (pubcrawl) in de plaatsen Playa de Palma en Magaluf op Mallorca en de West End in Sant Antoni op Ibiza. Verder wil men geen partyboten meer en wordt het feest vieren op boten verboden.

Wat betreft het gevaarlijke ‘balconing’ waar elk jaar dodelijke slachtoffers bij te betreuren zijn, moeten hoteleigenaren de mogelijkheid krijgen om de personen die van balkons in zwembaden springen onmiddellijk uit de hotels te zetten. Daarnaast kunnen de ‘balconing’ gasten boetes krijgen tussen de 6.001 en 60.000 euro.

Terwijl de inwoners van deze plaatsen en de accommodaties eigenaren blij zijn met deze strenge en vergaande maatregelen, zijn de horecaondernemers dat niet bepaald. Daarnaast meent de sector van bars en discotheken dat de controle moeilijk zal zijn en dat de eerder geprobeerde maatregelen niet hebben gewerkt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leo

Ja hoor verbied de genen die jaarlijks bakken met geld komen brengen maar, Spanje teert erop maar zo langzamerhand wordt alles en iedereen BLIND. Geld verdienen zonder bijkomende problemen bestaat niet. Ze gaan hier heel erg snel op terug komen als ze bemerken dat het bergje geld wel erg snel kleiner wordt.

Pank

Je zou Mallorca en Ibiza ook alcoholvrij kunnen maken. Oh nee, dan komt er geen belastinggeld, toeristenbelasting en geen geld voor uitgeschreven boetes meer binnen.

harry

Beter laat dan nooit…………dat is reeds jaren aan de gang maar er is nooit echt ingegrepen …………..economische reden ?

Eddy

Wordt tijd dat ze het strenger aanpakken.Heb het eenmaal gezien dat zo een zatte sukkel van het derde verdiep in het zwembad zien springen en vergeet het nooit was kantje boordje of hij kon het niet meer voort vertellen.

Meliza

Hoezo zijn de ondernemers niet blij met deze maatregelen. Denken ze alleen aan de winsten die ze kunnen behalen door teveel alcohol te verkopen? Zij distancieren zich van alle gevolgen van wat te veel alcohol kan doen . Wel makkelijk. Er moeten strengere maatregelen komen. Ook voor ondernemers.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.