Mallorca en Ibiza gaan zuiptoerisme en balconing aanpakken

Mallorca en Ibiza gaan zuiptoerisme en balconing aanpakken
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – De regioregering van de Balearen eilanden heeft een nieuwe wet aangenomen met daarin maatregelen tegen het zuiptoerisme op de eilanden en om het balconing te bestrijden. Het gaat met name om de gebieden Playa de Palma en Magaluf op Mallorca en de West End in Sant Antoni op Ibiza. Daar moeten diverse vergaande maatregelen genomen worden om het zuiptoerisme en het gevaarlijke balconing te voorkomen.

De Govern Balear wil met de nieuwe wet het toerisme bestrijden waarbij het alleen maar gaat om zuipen, dronken worden en feesten op Mallorca en Ibiza. Zo wil de regioregering dat er in de winkels en supermarkten in de eerder genoemde plaatsen een verbod komt op de verkoop van alcohol tussen 21.30 en 8 uur.

Daarnaast moet het afgelopen zijn met het twee halen en een betalen syteem (3×1, 2×1) of de Happy Hour aanbiedingen en mag de promotie van consumptie van alcohol en gratis drinken niet meer. De prijzen voor de alcohol moeten overal hetzelfde worden zonder de mogelijkheid van aanbiedingen. 

Er moet ook een beperking komen op de zuip excursies of kroegentochten (pubcrawl) in de plaatsen Playa de Palma en Magaluf op Mallorca en de West End in Sant Antoni op Ibiza. Verder wil men geen partyboten meer en wordt het feest vieren op boten verboden.

Wat betreft het gevaarlijke ‘balconing’ waar elk jaar dodelijke slachtoffers bij te betreuren zijn, moeten hoteleigenaren de mogelijkheid krijgen om de personen die van balkons in zwembaden springen onmiddellijk uit de hotels te zetten. Daarnaast kunnen de ‘balconing’ gasten boetes krijgen tussen de 6.001 en 60.000 euro.

Terwijl de inwoners van deze plaatsen en de accommodaties eigenaren blij zijn met deze strenge en vergaande maatregelen, zijn de horecaondernemers dat niet bepaald. Daarnaast meent de sector van bars en discotheken dat de controle moeilijk zal zijn en dat de eerder geprobeerde maatregelen niet hebben gewerkt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.