Politie waarschuwt voor terroristische aanslagen bij tankstations in Spanje

Waarschuwing terroristische aanslagen Spaanse tankstations
Beeld: Europa Press

Politie waarschuwt voor terroristische aanslagen bij tankstations in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Guardia Civil politie heeft in een interne memo de agenten opgeroepen alert te zijn bij tankstations en tankwagens vanwege een of meerdere mogelijke terroristische aanslagen. Via Telegram is men erachter gekomen dat de jihadistische groep Daesch via de afdeling Quraysh Media oproept voor aanslagen in Spanje waarbij ook de naam Madrid genoemd wordt.

De Guardia Civil schrijft in de memo dat het gaat om een realistische dreiging van jihadistische aanslagen bij tankstations, brandstoftanks en tankwagens en pijpleidingen. Volgens informatie van Europol zouden met name brandstoftanks en tankwagens het meest kwetsbaar zijn en voor de terroristen de makkelijkste doelwitten.

Alleen al in de hoofdstad van Spanje Madrid rijden dagelijks tientallen tankwagens rond die onbeschermd zijn en dus een makkelijk doelwit. daarbij valt op de Spaanse wegen ook te denken aan vrachtwagens die andere brandbare stoffen vervoeren en waarbij een ontploffing meerdere giftige gassen vrij kunnen komen.

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse inlichtingendienst dit soort bedreigingen detecteert. Dat gebeurde ook al op 20 december 2019 toen door de Muntasir Foundation een video werd verspreid met daarop afbeeldingen van de Puerta del Sol in Madrid en bedreigende terroristische teksten van de IS.

Uiteindelijk verliepen de kerstdagen zonder problemen in Madrid en de rest van Spanje maar Spanje heeft nog steeds een terrorisme alarm niveau 4, de op een na hoogste.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.