Politie waarschuwt voor terroristische aanslagen bij tankstations in Spanje

Waarschuwing terroristische aanslagen Spaanse tankstations
Beeld: Europa Press

MADRID – De Guardia Civil politie heeft in een interne memo de agenten opgeroepen alert te zijn bij tankstations en tankwagens vanwege een of meerdere mogelijke terroristische aanslagen. Via Telegram is men erachter gekomen dat de jihadistische groep Daesch via de afdeling Quraysh Media oproept voor aanslagen in Spanje waarbij ook de naam Madrid genoemd wordt.

De Guardia Civil schrijft in de memo dat het gaat om een realistische dreiging van jihadistische aanslagen bij tankstations, brandstoftanks en tankwagens en pijpleidingen. Volgens informatie van Europol zouden met name brandstoftanks en tankwagens het meest kwetsbaar zijn en voor de terroristen de makkelijkste doelwitten.

Alleen al in de hoofdstad van Spanje Madrid rijden dagelijks tientallen tankwagens rond die onbeschermd zijn en dus een makkelijk doelwit. daarbij valt op de Spaanse wegen ook te denken aan vrachtwagens die andere brandbare stoffen vervoeren en waarbij een ontploffing meerdere giftige gassen vrij kunnen komen.

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse inlichtingendienst dit soort bedreigingen detecteert. Dat gebeurde ook al op 20 december 2019 toen door de Muntasir Foundation een video werd verspreid met daarop afbeeldingen van de Puerta del Sol in Madrid en bedreigende terroristische teksten van de IS.

Uiteindelijk verliepen de kerstdagen zonder problemen in Madrid en de rest van Spanje maar Spanje heeft nog steeds een terrorisme alarm niveau 4, de op een na hoogste.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ned

Ach ja, de terroristische dreiging is er continu in vrijwel heel de Westerse Wereld. Wat dat betreft zit je beter in Spanje. Hier is het voor een agent toegestaan om terroristen direct dood te schieten, voordat ze meer slachtoffers kunnen maken. Ze krijgen er zelfs een onderscheiding voor. In Nederland moeten ze op benen mikken en hopen dat er dan geen bomvest afgaat, omdat het anders zogenaamd een executie betreft. En zelfs dan, in het geval dat ze een niet-vitaal onderdeel hebben geraakt, komt er een jarenlang proces met een legertje advocaten die er zoveel mogelijk voor de terrorist uit… Lees verder »

Jack

Ned helemaal mee eens In Nederland is de criminele meer beschermt dan de mensen die hun werk moeten doen Maar ja als je alles maar binnen haalt dan Kun je dit verwacht Ik ben 20 jaar weg geweest uit Europa toen ik terug kwam in nl dacht ik dat ik op een wereld conferentie was maar het bleek toch nl Dus toen maar gelijk me spullen weer gepakt en naar spanje Bevalt 1000x beter en voel me hier thuis En in nl voelde ik me zelf een buitenlander Nog even wat anders vandaag eerste bloesem gezien van de amandelbomen Provincie… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.