Spanjaard Carlos Sainz wint zijn derde Dakar Rally

Spanjaard Carlos Sainz wint zijn derde Dakar Rally
Beeld: Europa Press

Spanjaard Carlos Sainz wint zijn derde Dakar Rally

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is de Spaanse rallyrijder gelukt om voor derde keer in zijn loopbaan de Dakar Rally te winnen. De 57-jarige coureur presteerde gedurende twee weken het meest constant en wist met zijn rijstijl en jarenlange ervaring de prestigieuze rally te winnen. De andere beroemde Spanjaard en Formule 1 coureur Fernando Alonso eindigde tijdens zijn eerste Dakar deelname op de 12e plaats.

De Dakar Rally 2020 is gewonnen door de Spaanse veteraan Carlos Sainz die op zijn 57e met zijn Mini het meest constant reed en de beste eindtijd wist te halen. In de laatste etappe presteerde de Spanjaard niet zo goed en verloor hij punten aan Nasser Al-Attiyah die uiteindelijk 6 minuten en 21 seconden lager eindigde op een tweede plaats.

De bijna 60-jarige Carlos Sainz Cenamor is tweevoudig wereldkampioen in de rallysport met titels die hij in 1990 en 1992 met Toyota op zijn naam schreef. Sainz (El Matador) wist de Dakar Rally ook al in 2010 te winnen met zijn Volkswagen en schreef een tweede titel op naam in 2018 met Peugeot. 

Nu heeft Carlos Sainz zijn derde titel binnen tijdens de Dakar Rally 2020 die hij in zijn verbouwde Mini reed (en soms vloog zoals op de foto te zien is). Carlos Sainz heeft al aangegeven dat ondanks zijn hogere leeftijd hij voor een vierde en zelfs vijfde titel wil gaan want ‘El Matador’ wil niets weten van stoppen.

Ga naar de inhoud