Search
menu
Search

Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos

Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos
Beeld: Posada Torre-Palacio de los Alvarado / website

Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BURGOS – Ok, laten we eerlijk zijn, je moet het wel op de bank hebben staan maar als je alles bij elkaar optelt dan valt de vraagprijs van bijna 1,9 miljoen euro nog wel mee. Dit kasteel/paleis in het dorp Merindad de Montija in de provincie Burgos in Castilië en León is wat aan de prijzige kant maar als je iets te investeren hebt dan kun je deze B&B of dit kleine boetiekhotel overnemen en een toekomst opbouwen in Spanje.

Het historische complex is in totaal 1.668 m2 groot, heeft een 16e eeuwse toren en een 18e eeuws kasteel/paleis, gebouwd in 1784, met drie verdiepingen dat in 2007 na een lang en moeilijk proces is verbouwd tot een klein hotel met restaurant. Het complex is opgenomen op de lijst van beschermde gebouwen dus veel verbouwingen kunnen er niet meer plaatsvinden.

Het kasteel/paleis wordt via Idealista.es te koop aangeboden door de makelaar Engel & Völkers Bilbao. Het verhaal gaat dat ooit Karel V een nacht heeft doorgebracht in dit kasteel/paleis toen hij vanuit Nederland in Laredo (Cantabrië) aankwam. Ook de Spaanse koning Ferdinand VII heeft er geslapen en paus Julius III heeft ooit toestemming gekregen om missen te houden in de kapel die bij het complex hoort.

Op dit moment doet het kasteel/paleis dienst als een ‘posada’ (herberg) met 11 suites met een rustieke inrichting. Er is een restaurant met een capaciteit voor 60 personen, een cafetaria-bar, diverse vergaderzalen en een groot terras met uitzicht op de grote tuin. Er is ook een appartement met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een woon-eetkamer met open keuken dat dienst zou kunnen doen als beheerderswoning.

Voor meer informatie en foto’s van deze ‘Posada Torre-Palacio de los Alvarado’ kun je naar de website van Idealista.es gaan of kijken op de eigen website van de Posada door HIER te klikken.

Ga naar de inhoud