Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos

Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos
Beeld: Posada Torre-Palacio de los Alvarado / website

Te koop: een B&B of boetiekhotel in een kasteel/paleis in Burgos

BURGOS – Ok, laten we eerlijk zijn, je moet het wel op de bank hebben staan maar als je alles bij elkaar optelt dan valt de vraagprijs van bijna 1,9 miljoen euro nog wel mee. Dit kasteel/paleis in het dorp Merindad de Montija in de provincie Burgos in Castilië en León is wat aan de prijzige kant maar als je iets te investeren hebt dan kun je deze B&B of dit kleine boetiekhotel overnemen en een toekomst opbouwen in Spanje.

Het historische complex is in totaal 1.668 m2 groot, heeft een 16e eeuwse toren en een 18e eeuws kasteel/paleis, gebouwd in 1784, met drie verdiepingen dat in 2007 na een lang en moeilijk proces is verbouwd tot een klein hotel met restaurant. Het complex is opgenomen op de lijst van beschermde gebouwen dus veel verbouwingen kunnen er niet meer plaatsvinden.

Het kasteel/paleis wordt via Idealista.es te koop aangeboden door de makelaar Engel & Völkers Bilbao. Het verhaal gaat dat ooit Karel V een nacht heeft doorgebracht in dit kasteel/paleis toen hij vanuit Nederland in Laredo (Cantabrië) aankwam. Ook de Spaanse koning Ferdinand VII heeft er geslapen en paus Julius III heeft ooit toestemming gekregen om missen te houden in de kapel die bij het complex hoort.

Op dit moment doet het kasteel/paleis dienst als een ‘posada’ (herberg) met 11 suites met een rustieke inrichting. Er is een restaurant met een capaciteit voor 60 personen, een cafetaria-bar, diverse vergaderzalen en een groot terras met uitzicht op de grote tuin. Er is ook een appartement met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een woon-eetkamer met open keuken dat dienst zou kunnen doen als beheerderswoning.

Voor meer informatie en foto’s van deze ‘Posada Torre-Palacio de los Alvarado’ kun je naar de website van Idealista.es gaan of kijken op de eigen website van de Posada door HIER te klikken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.