Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje

Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje
Beeld: Bomberos de Zaragoza

Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje

ZARAGOZA – Zaterdagochtend brak in de wijk Las Delicias in Zaragoza een brand uit. Twee jonge vrouwen zetten een container in lichterlaaie om een filmpje voor social media te maken en dat op het internet te plaatsen. Gisteren werden ze door de rechter voorlopig vrijgelaten.

Half zes ’s ochtends was het toen een buurtbewoner van de wijk Las Delicias het vuur opmerkte nabij een gemeenschappelijke garage in de calle Jorge Manrique. De brandweer kwam meteen ter plaatse en was bijna 3,5 uur bezig met blussen.

Bij dezelfde parking brak vorige week dinsdag ook al een brand uit in het portaal van een woning. De politie ging deze keer dan ook meteen van kwaad opzet uit. Nadat de gedelegeerd bestuurder van de brandweer, Alfonso Mendoza, de bevolking opriep om de daders in te leveren, vond men de twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud.

In totaal brandden 4 verschillende containers uit. Het vuur tastte ook nog eens 6 wagens en de gevel van een aanpalende woning aan. Ook de binnenkant van een verfwinkel werd beschadigd, nadat een venster brak en de vlammen zich een weg vonden tot bij een aantal opgeslagen verfpotten.

De brandweer sprak zich streng uit tegen de zinloze daad van vandalisme die volgens hen veel erger had kunnen eindigen. Volgens de eerste nieuwsberichten ging het om een opzettelijke brandstichting omwille van een filmpje dat de twee vrouwen wilden maken, naar alle waarschijnlijkheid bestemd voor hun sociale media. Gisteren werden ze in afwachting van hun straf voorlopig vrijgelaten.

De brandweer van Zaragoza ijvert nu voor het toevoegen van temperatuurgevoelige technologie aan de afvalcontainers. In geval van brand zou zij zo snel worden ingelicht wat de reactietijd drastisch kan verminderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.