Search
menu
Search

Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje

Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje
Beeld: Bomberos de Zaragoza

Twee jonge vrouwen stichten brand in Zaragoza voor een internetfilmpje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Zaterdagochtend brak in de wijk Las Delicias in Zaragoza een brand uit. Twee jonge vrouwen zetten een container in lichterlaaie om een filmpje voor social media te maken en dat op het internet te plaatsen. Gisteren werden ze door de rechter voorlopig vrijgelaten.

Half zes ’s ochtends was het toen een buurtbewoner van de wijk Las Delicias het vuur opmerkte nabij een gemeenschappelijke garage in de calle Jorge Manrique. De brandweer kwam meteen ter plaatse en was bijna 3,5 uur bezig met blussen.

Bij dezelfde parking brak vorige week dinsdag ook al een brand uit in het portaal van een woning. De politie ging deze keer dan ook meteen van kwaad opzet uit. Nadat de gedelegeerd bestuurder van de brandweer, Alfonso Mendoza, de bevolking opriep om de daders in te leveren, vond men de twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud.

In totaal brandden 4 verschillende containers uit. Het vuur tastte ook nog eens 6 wagens en de gevel van een aanpalende woning aan. Ook de binnenkant van een verfwinkel werd beschadigd, nadat een venster brak en de vlammen zich een weg vonden tot bij een aantal opgeslagen verfpotten.

De brandweer sprak zich streng uit tegen de zinloze daad van vandalisme die volgens hen veel erger had kunnen eindigen. Volgens de eerste nieuwsberichten ging het om een opzettelijke brandstichting omwille van een filmpje dat de twee vrouwen wilden maken, naar alle waarschijnlijkheid bestemd voor hun sociale media. Gisteren werden ze in afwachting van hun straf voorlopig vrijgelaten.

De brandweer van Zaragoza ijvert nu voor het toevoegen van temperatuurgevoelige technologie aan de afvalcontainers. In geval van brand zou zij zo snel worden ingelicht wat de reactietijd drastisch kan verminderen.

Ga naar de inhoud