Search
menu
Search

Caminito del Rey krijgt een nieuw bezoekerscentrum, parkeerplaatsen en tunnel

Oeps ... foto ontbreekt!

Caminito del Rey krijgt een nieuw bezoekerscentrum, parkeerplaatsen en tunnel

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Deze donderdag heeft men de eerste steen geplaatst van het nieuw te bouwen bezoekerscentrum wat bij de Caminito del Rey hoort, het inmiddels beroemde wandelpad tussen de gemeenten Álora (El Chorro) en Ardales in het achterland van de provincie Málaga. De Diputación de Málaga gaat 900.000 euro investeren in de bouw van het bezoekerscentrum welke over zes maanden klaar moet zijn voor gebruik. Daarnaast komen er nieuwe parkeerplaatsen bij en heeft het wandelpad er een nieuwe tunnel bijgekregen welke in maart open moet gaan.

Het nieuwe bezoekerscentrum bij de Caminito del Rey zal gebouwd worden op een perceel van 25.000 vierkante meter in de gemeente Ardales aan de MA-5403 weg, net voor het kruispunt richting Álora en El Chorro. Het gebouw zelf zal 500 vierkante meter groot worden waarbij het merendeel gebouwd zal worden door gebruik te maken van hout om het geheel te integreren in de omgeving.

Informatiecentrum en meer

In het bezoekerscentrum komt een bar en diverse toiletten en daarnaast een informatiebalie voor de bezoekers van de omgeving. Daarnaast zal er ook plaats zijn voor een kleine winkel en boekhandel met veel artikelen die uiteraard te maken zullen hebben met de Caminito del Rey, het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied en de omgeving.

Er zal tevens plaats zijn voor een cafetaria-restaurant met zowel een deel om binnen te eten maar ook buiten op het terras waarbij de bezoeker kan genieten van het uitzicht op het Conde del Guadalhorce stuwmeer en omgeving.

Parkeren en shuttle bus

Er zal tevens ruimte komen voor parkeerplaatsen waar 200 auto’s kunnen staan en de rest van de ruimte bedoelt is voor bussen. Ook komt hier de bushalte voor de shuttle bus die de wandelaars naar en van het Caminito del Rey wandelpad brengt. Op deze manier wil men het aantal voertuigen in El Chorro en Ardales drastisch verminderen.

Nieuwe tunnel

Het bedrijf wat de organisatie van de Caminito del Rey op zich heeft genomen heeft aangegeven dat bezoekers vanaf maart gebruik kunnen maken van een nieuwe tunnel bij het wandelpad. De tunnel is 300 meter lang en bevindt zich in de zone Los Gaitanes. In de tunnel heeft men nu licht aangebracht en een houten wandelpad gebouwd wat 20 tot 50 centimeter boven de grond hangt vanwege het feit dat er bij regen veel water door de tunnel kan stromen.

De tunnel verbindt een stuk tussen de Valle del Hoyo naar het wandelpad Los Gaitanes en kan wel of niet gebruikt worden door de bezoekers als alternatief voor de reeds bestaande route. De tunnel kan daarnaast als alternatief gebruikt worden in het geval men vanwege de weersomstandigheden een deel van het wandelpad moet sluiten. In de tunnel zijn enkele uitzichtpunten gemaakt waardoor men van het fantastische uitzicht kan genieten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?