Parador op Ibiza kan in 2021 eindelijk open gaan

Parador op Ibiza kan in 2021 eindelijk open gaan
Beeld: Noudiari

Parador op Ibiza kan in 2021 eindelijk open gaan

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Na een jarenlange vertraging in de werkzaamheden voor de nieuwe Spaanse Parador op het eiland Ibiza, lijkt het erop dat men bezig is om verder te gaan met de verbouwingen. Sinds het jaar 2009 is men bezig met de restauratie van het Castillo de Dalt Villa om daar een luxe Parador hotel in te bouwen. Het laatste nieuws is dat Turespaña toestemming heeft gekregen van de eilandraad om verder te gaan met de bouwwerkzaamheden.

De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen vanwege allerlei bureaucratische problemen , de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet erg traag maar men is ervan overtuigd dat de werkzaamheden dit jaar weer door zullen gaan. De gemeente heeft inmiddels groen licht gegeven en Turespaña heeft een budget van meer dan 11 miljoen euro opzij gelegd voor de beveiliging van het kasteel in het centrum van de oude stad van Ibiza en om de verdere verbouwing te bekostigen.

De Parador, een luxe staatshotel, moet komen te liggen in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 67 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 wordt er echter niet meer gebouwd aan de Parador.

Volgens de burgemeester van Ibiza zal de Parador in 2021 haar deuren openen. Dit jaar moeten de verbouwingswerkzaamheden verder gaan waarna deze, mede vanwege het feit dat al 60% klaar is, 18 maanden later eindigen wat dus inhoudt dat over twee jaar de Parador haar eerste gasten kan ontvangen.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse alsook internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.