Parador op Ibiza kan in 2021 eindelijk open gaan

Parador op Ibiza kan in 2021 eindelijk open gaan
Beeld: Noudiari

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Na een jarenlange vertraging in de werkzaamheden voor de nieuwe Spaanse Parador op het eiland Ibiza, lijkt het erop dat men bezig is om verder te gaan met de verbouwingen. Sinds het jaar 2009 is men bezig met de restauratie van het Castillo de Dalt Villa om daar een luxe Parador hotel in te bouwen. Het laatste nieuws is dat Turespaña toestemming heeft gekregen van de eilandraad om verder te gaan met de bouwwerkzaamheden.

De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet erg traag maar men is ervan overtuigd dat de werkzaamheden dit jaar weer door zullen gaan. De gemeente heeft inmiddels groen licht gegeven en Turespaña heeft een budget van meer dan 11 miljoen euro opzij gelegd voor de beveiliging van het kasteel in het centrum van de oude stad van Ibiza en om de verdere verbouwing te bekostigen.

De Parador, een luxe staatshotel, moet komen te liggen in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 67 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 wordt er echter niet meer gebouwd aan de Parador.

Volgens de burgemeester van Ibiza zal de Parador in 2021 haar deuren openen. Dit jaar moeten de verbouwingswerkzaamheden verder gaan waarna deze, mede vanwege het feit dat al 60% klaar is, 18 maanden later eindigen wat dus inhoudt dat over twee jaar de Parador haar eerste gasten kan ontvangen.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse alsook internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk voor de rijken!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.