Het Belgische liefdesverhaal zonder ‘final feliz’ op Mallorca

Het Belgische liefdesverhaal zonder ‘final feliz’ op Mallorca
Beeld: Christine en Gabriel / Diario de Mallorca

Het Belgische liefdesverhaal zonder ‘final feliz’ op Mallorca

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Na 60 jaar is er een einde gekomen aan het vakantieliefde verhaal van de Belgische Christine en de van Mallorca komende Gabriel. Na twee passievolle zomers op het Balearen eiland en een onmogelijke liefde, is er een triest einde gekomen aan het Belgisch/Spaanse liefdesverhaal.

Men moet teruggaan naar de vijftiger jaren toen de uit Antwerpen komende Christine van Geel in Port de Soller op Mallorca de Spanjaard Gabriel López Campos leerde kennen. Christine ging voor het eerst zonder haar ouders op vakantie naar Mallorca waar ze tijdens haar verblijf Gabriel leerde kennen.

Het klikte meteen tussen de Belgische en de Spanjaard en een romantische zomervakantie volgde. Daarna schreef het verliefde stel elke week brieven en de zomer daarop keerde Christine terug naar Mallorca om in de armen van Gabriel opnieuw een mooie romantische zomervakantie te beleven.

Maar Christine moest terugkeren naar België en wederom kwam er een einde aan het liefdesverhaal. Gabriel moest als oudste voor zijn negen broers en zussen zorgen en kon niet naar België reizen of om Christine te bezoeken of om daar te leven. Het leven ging door en uiteindelijk huwde de Belgische met haar echtgenoot waar ze 40 jaar mee getrouwd was en samen ook twee kinderen kregen.

Maar voordat ze trouwde ontmoette ze haar grote liefde Gabriel in het geheim terwijl de Spanjaard haar vertelde dat ze moest trouwen met de Belgische man om zo een stabiel leven te hebben. In 2005 overleed de man van Christine en begon Gabriel weer in haar hoofd (waar hij nooit was verdwenen) tevoorschijn te komen.

Uiteindelijk duurde het nog jaren voordat de nu 78-jarige Christine de moed had om via de pers contact te zoeken met haar grote liefde Gabriel. Die zoektocht duurde niet lang want na de publicatie in de Diario de Mallorca nam de familie van Gabriel contact op met Christine … en met slecht nieuws.

Gabriel is 23 jaar geleden aan hartproblemen overleden. Maar de familie van de Spanjaard bevestigde dat de liefde van Gabriel voor de Belgische, ondanks andere vrouwen (zonder huwelijk) nooit gestopt is. Gabrielo veranderde na het huwelijk van Christine van een vrolijke man naar een man met een gebroken hart, een hart dat hem uiteindelijk 23 jaar geleden voor de tweede keer in de steek liet.

Terwijl Christine het verlies probeert te verwerken bevestigt de familie dat als Gabriel nog in leven zou zijn geweest het liefdesverhaal tussen de Belgische en de Spanjaard opnieuw was begonnen, zonder twijfel. 

Ga naar de inhoud