Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers

Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers
Beeld: Voorbeeldfoto / WikiMedia

Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De politie heeft bij een inval in Puerto de Santa María nabij Cádiz in de autonome regio Andalusië 197 mensen gefouilleerd en geregistreerd bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast tientallen hanen, waarvan vier dode en acht gewonde dieren, duizenden euro’s contant geld, prestatieverhogende dieren-medicijnen en wapens in beslag werden genomen.

Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Andalusië, Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden. Ook in Nederland en België vinden illegale hanengevechten plaats.

In dit geval waren er 197 betalende deelnemers die niet alleen uit Andalusië kwamen maar vanuit meerdere autonome regio’s inclusief de Balearen eilanden. Het gaat dan om pure toeschouwers, mensen die komen om te gokken, de personen die de vechtende hanen meenemen en andere personen die van alles en nog wat verkopen dat met hanengevechten te maken heeft.

In de ruimte bij een bar trof de politie een arena aan met daarom heen stoelen plaats voor 57 personen. Er is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijken voor dit hanengevecht waarbij een 33-jarige man werd aangehouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.