Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers

Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers
Beeld: Voorbeeldfoto / WikiMedia

CÁDIZ – De politie heeft bij een inval in Puerto de Santa María nabij Cádiz in de autonome regio Andalusië 197 mensen gefouilleerd en geregistreerd bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast tientallen hanen, waarvan vier dode en acht gewonde dieren, duizenden euro’s contant geld, prestatieverhogende dieren-medicijnen en wapens in beslag werden genomen.

Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Andalusië, Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden. Ook in Nederland en België vinden illegale hanengevechten plaats.

In dit geval waren er 197 betalende deelnemers die niet alleen uit Andalusië kwamen maar vanuit meerdere autonome regio’s inclusief de Balearen eilanden. Het gaat dan om pure toeschouwers, mensen die komen om te gokken, de personen die de vechtende hanen meenemen en andere personen die van alles en nog wat verkopen dat met hanengevechten te maken heeft.

In de ruimte bij een bar trof de politie een arena aan met daarom heen stoelen plaats voor 57 personen. Er is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijken voor dit hanengevecht waarbij een 33-jarige man werd aangehouden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Organisatie de doodstraf geven zonder pardon.Pampers uitdelen aan zulke sadisten helpt niet enkel straffen op hun eigen beestige manier.

Lucía

Hopelijk schrikt de inval af en hebben ze flinke boetes uitgedeeld ,?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.