Nieuwe snelle treinverbinding tussen Sevilla, Córdoba en Granada

Nieuwe snelle treinverbinding tussen Sevilla, Córdoba en Granada
Beeld: Wikimedia

Nieuwe snelle treinverbinding tussen Sevilla, Córdoba en Granada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft een nieuwe snelle treinverbinding tussen Sevilla en Granada in gebruik genomen. Het is vanaf afgelopen zondag mogelijk om met de Avant treinen in 2 uur en 30 minuten van de ene mooie stad naar de andere te reizen, dat is 90 minuten minder dan voorheen.

De nieuwe Avant (dus niet de hogesnelheidstrein AVE) tussen Sevilla en Granada is door Renfe op zondag gestart en beloofd een nieuwe toeristische verbinding te gaan worden tussen beide steden in Andalusië. Op dit moment zijn er vier dagelijkse verbindingen die elk 2 uur en 30 minuten duren.

De Avant trein Sevilla-Granada stopt onderweg ook bij de stations van Loja, Antequera Santa Ana, Puente Genil en Córdoba waardoor de drie grote steden Sevilla, Córdoba en Granada met elkaar verbonden zijn en men naar Málaga kan gaan via Antequera (al is dat niet dichtbij). 

De Avant treinen maken weliswaar gebruik van het spoor van de AVE hogesnelheidstreinen maar ze gaan niet zo snel (300 km/uur) dan de AVE. De Avant treinen vervangen de Media Distancia treinen waardoor de reistijd tussen beide grote steden 90 minuten korter is geworden en 2 uur en 30 minuten gaat duren. 

Het gaat om een traject van (over de weg) 248 km maar de treinen dienen van Sevilla naar het noorden naar Córdoba te rijden en daarna naar het zuiden richting Antequera en oosten richting Granada te rijden om zo gebruik te kunnen maken van het hogesnelheidstrein spoorwegnetwerk (zie kaart)

Dagelijks zijn er 1.900 plaatsen op de treinen tussen Sevilla en Granada waarbij de eerste trein in Granada vertrekt om 6.40 uur en de laatste om 20.28 uur. Vanuit Sevilla vertrekt de eerste om 7.45 uur en de laatste om 19.20 uur. De treinkaartjes hebben prijzen die liggen tussen de 47,20 voor een enkeltje en met kortingen rond de 37,75 euro voor een enkeltje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.