Problemen door mist bij vliegvelden Alicante-Elche en Valencia

Problemen door mist bij vliegvelden Alicante-Elche en Valencia
Beeld: Twitter

Problemen door mist bij vliegvelden Alicante-Elche en Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De dikke mist heeft op zondag en maandagmorgen voor aardig wat problemen gezorgd bij de regionale vliegvelden Alicante-Elche en Valencia. Op zondag werden al diverse vliegtuigen naar andere vliegvelden gestuurd en ook maandagmorgen had men last van de mist maar werden er minder vliegtuigen weggestuurd.

De warme luchtstroom heeft ervoor gezorgd dat deze met de  koude Middellandse Zee lucht botst waarna er een dikke laag mist gevormd wordt. Verwacht wordt dat de mist de komende dagen de regio zal verlaten maar ondertussen heeft deze ‘niebla’ wel voor problemen gezorgd bij de vliegvelden Alicante-Elche en Valencia.

Op zondag voor 12.30 uur moest men 10 vliegtuigen die moesten landen op het vliegveld Alicante-Elche naar andere vliegvelden sturen. Dat gold zondag ook voor het vliegveld van Valencia met 5 vliegtuigen en van Málaga met 9 vliegtuigen aldus de Spaanse vliegveldbeheerder Aena op Twitter.

Op maandagmorgen konden de vliegtuigen wel gebruik maken van de vliegvelden Alicante-Elche en Valencia maar ontstonden er wel vertragingen. Toch maakt Aena melding van 2 vliegtuigen die ergens anders naartoe zijn gestuurd bij het vliegveld Alicante-Elche terwijl dat 3 vliegtuigen is bij het vliegveld van Valencia (op het moment van schrijven). De Spaanse vliegveldbeheerder raadt iedereen aan om de websites van de vliegmaatschappijen te controleren.

Mist komt op boven zee wanneer koude lucht over relatief warm zeewater stroomt of wanneer warme lucht in aanraking komt met een koude zee, zoals in dit geval.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.