Search
menu
Search

De verklaring van de UFO verschijning in de provincie Alicante

De verklaring van de UFO verschijning in de provincie Alicante
Beeld: Twitter

De verklaring van de UFO verschijning in de provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op dinsdag hebben veel inwoners van de provincie Alicante een vreemd of ongeïdentificeerd verschijnsel in de lucht waargenomen waarbij veel mensen dachten aan een UFO aan de Costa Blanca. Ondanks de video’s waarop het inderdaad lijkt alsof buitenaardse wezens onze aarde die verwikkeld is in een pandemie bezoeken, hebben wetenschappers en experts het antwoord op deze ‘ovni’ of ‘objeto volador no identificado’ in het Spaans gevonden.

Zoals de regionale krant schrijft werd de UFO of in ieder geval het vreemde vliegende voorwerp rond 7 uur dinsdagmorgen gezien en kon dit ook door sommige getuigen vastgelegd worden op video. 

Op de onderstaande video die opgenomen werd op het Playa del Torres strand in La Vila Joiosa aan de Costa Blanca, is een helder vliegend voorwerp te zien. Het lijkt niet op een vliegtuig of op een weerballon dus wat was het wel?

Experts van het klimatologie laboratorium van de universiteit van Alicante spreken over een stuk satelliet- of ruimtepuin of een weerspiegeling. Daarnaast werd er gesproken over een mogelijke vallende ster met lichtspoor zoals deze vaker op meerdere plaatsen in het land worden gezien. Maar vallende sterren staan erom bekend dat deze kort te zien zijn en zeer snel bewegen, niet zoals wat te zien is op de video.

Later op de dag was op het Twitter-account van het Red de Investigación de Bólidos y Meteoritos (SPMN) te lezen dat het de terugkeer in de atmosfeer was van een kunstmatige vuurbal geproduceerd door het vrachtschip Crew Dragon dat over het Zuidoosten van Spanje vloog en dus zichtbaar was vanuit de provincie Alicante.

Crew Dragon?

Crew Dragon is ook bekend als de Dragon 2-crew wat een tweede generatie Dragon-ruimtevaartuigen zijn die onderdeel zijn van het Californische ruimtevaartbedrijf SpaceX wat eigendom is van de Tesla ontwikkelaar Elon Musk.

De Dragon 2 heeft twee versies, de Crew Dragon en de Cargo Dragon waarbij de eerste mensen kan vervoeren en de tweede gebruikt wordt voor het vervoeren van vracht.

De eerste onbemande testvlucht van de Crew Dragon werd op 2 maart 2019 gelanceerd. De bemande testvlucht werd op 30 mei 2020 gelanceerd en duurde tot 2 augustus. Het was de eerste orbitale bemande ruimtevlucht met een commercieel ruimtevaartuig ooit. De landing was de eerste geplande landing van een ruimtevaartuig op het water sinds 1975. Reguliere bemande vluchten begonnen in november 2020 en de eerste Cargo Dragon lanceerde een maand later.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?