Iberdrola investeert 1 miljard euro in Spanje’s eerste drijvende windpark

Iberdrola investeert 1 miljard euro in Spanje’s eerste drijvende windpark
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Iberdrola investeert 1 miljard euro in Spanje’s eerste drijvende windpark

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse energieleverancier Iberdrola gaat minstens 1 miljard euro investeren in Spanje’s eerste drijvende windmolenpark. Het aanleggen en onderhouden van dit windmolenpark kan tot 2.000 banen opleveren wat uiteraard in deze moeilijke tijden goed nieuws is. Dit eerste project op industriële schaal zal een vermogen van 300 MW hebben.

Spanje’s eerste offshore windmolenpark moet ergens voor de Spaanse kust komen. Het is nog niet bekend waar dat zal zijn maar Iberdrola onderzoekt locaties voor de kust van de Canarische Eilanden, Andalusië of Galicië.

Volgens de Spaanse energieleverancier moet het project in 2021-2022 vóór de start van de bouwfase tussen de 1.000 en 2.000 banen creëren en in een later stadium in 2026 zo’n 2.800 banen opleveren. Volgens de eigen berekeningen zullen minstens 65 bedrijven profijt hebben van de bouw en zijn er negen autonome regio’s verwikkeld in het project.

Iberdrola is uitbater of mede-uitbater van kern- en waterkrachtcentrales, thermische centrales en windmolenparken. Het heeft in 2017 een totale productiecapaciteit van 48.447 megawatt (MW). Hiervan was 29.100 MW hernieuwbare energie, ongeveer gelijk verdeeld over windturbines op land en waterkrachtcentrales. De elektriciteitsproductie bedroeg 137.000 Gwh in 2017, waarvan 51.000 Gwh uit hernieuwbare energiebronnen.

Iberdrola is ook netbeheerder en telde in 2017 ruim 34 miljoen klanten voor elektriciteit en aardgas. Het distribueert meer elektriciteit dan het zelf opwekt. Bij het bedrijf werken wereldwijd ruim 34.000 personen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Bilbao en is actief in heel Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, de Verenigde Staten en Brazilië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.