Action opent op 17 februari de eerste winkel van Spanje in Girona

Action opent op 17 februari de eerste winkel van Spanje in Girona
Beeld: Action / facebook

Action opent op 17 februari de eerste winkel van Spanje in Girona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De Nederlandse en Belgische inwoners en bezoekers van de Costa Brava (en als je het niet erg vindt om een stukje te rijden uit Barcelona en de Costa Dorada) kunnen vanaf donderdag 17 februari eindelijk naar de Action gaan. Op 17 februari om 9 uur wordt namelijk de eerste vestiging van Action in Spanje geopend. De winkel is gelegen aan de Avenida de França s/n (zonder nummer), in de buurt van het Centre Gironord. Het zal de eerste van vier winkels zin die geopend worden, allemaal in Catalonië.

UPDATE: De eerste Action winkel werd op 17 februari 2022 geopend in Girona gevolgd door een tweede Action winkel in Spanje in Sabadell die op 3 maart 2022 open is gegaan. De opening van de derde Action winkel in Spanje staat gepland op 17 maart 2022 in Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Er komt ook nog een vierde winkel in Figueres (Girona) maar de openingsdatum daarvan is nu nog niet bekend.

Action heeft in mei en daarna nog meerdere keren al aangegeven dat ze in 2022 in Spanje de eerste winkel of winkels zou openen en die belofte hebben ze dus aan het begin van dit nieuwe jaar al waargemaakt. Op de Spaanse Action Facebookpagina wordt dit heugelijke feit aangekondigd en iedereen is vanaf 9 uur welkom om de eerste Action van Spanje te bezoeken.

Het is ons nog niet bekend waar en wanneer er andere Action-winkels zullen komen, behalve dan de vier aangekondigde winkels in Catalonië. Eind januari werd in Praag de 2000e winkel geopend dus het is ons niet helemaal bekend of de winkel in Girona nu de 2001e winkel van Action is of niet. Het is in ieder geval wel de eerste winkel van Spanje.

Girona wordt de eerste Action-winkel van Spanje maar er volgen er nog drie, allemaal in Catalonië. Deze worden de komende maanden geopend in Sabadell (gaat over twee weken open), Hospitalet de llobregat en Figueres. Action ziet Spanje als het volgende land om flink te groeien en men kaart Polen aan waar men begon met 6 winkels in een jaar en het jaar daarop al 26 nieuwe winkels opende en het jaar daarna 70 nieuwe winkels. Het idee voor de Spaanse winkels is dat ze minimaal 1.000 vierkante meter groot zijn en dat er 20 personeelsleden zijn.

Sinds kort is de Spaanse versie van de Action website online en kun je die HIER bekijken. Op de Facebookpagina voor de Spaanse Action die je HIER vindt wordt regelmatig nieuws geplaatst.

In februari is de Action een 3-jarige partnerschap aangegaan met de Cruyff Foundation en daar zal ook tijdens de opening in Girona aandacht aanbesteed worden met een ‘optreden’ van Touzani en zijn trucs. De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en-spelprojecten. Hierbij focussen ze zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Dit doen ze met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s. Hiermee creëren ze ruimte. Ruimte waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, vrienden kunnen maken én waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

action
Ga naar de inhoud