Publieke omroep Spanje creëert Spaanstalige versie van Eurovisiesongfestival

Publieke omroep Spanje creëert Spaanstalige versie van Eurovisiesongfestival
Beeld: 123rf

Publieke omroep Spanje creëert Spaanstalige versie van Eurovisiesongfestival

MADRID – De Spaanse publieke omroep RTVE die verantwoordelijk is voor alles wat betreft het Eurovisiesongfestival (Eurovisión) zoals de keuze van de Spaanse kandidaten en uitzendingen, heeft aangekondigd een eigen songfestival te creëren. Dat gebeurt niet in Europa maar in Latijns Amerika en geldt alleen voor Spaanstalige landen. Het songfestival gaat ‘Hispavisión’ heten en zal voor het eerst plaatsvinden in 2023 in de stad Cartagena de Indias in Columbia.

Het is nu nog niet bekend welke Spaanstalige landen mee zullen doen maar men weet wel alvast dat Spanje van de partij zal zijn en dat ook als gastlanden Portugal en Brazilië, waar men dus geen Spaans maar Portugees/Braziliaans spreekt, mee mogen doen. 

‘Hispavisión’ is niet iets nieuws en kan gezien worden als een moderne versie van het ‘Festival OTI de la Canción’ of kortweg ‘OTI Festival’ dat van 1972 (in Madrid) tot 2000 (in Acapulco) georganiseerd werd door de Organización de Televisión Iberoamericana (OTI). Spanje wist het ‘OTI Festival’ zes keer te winnen in 1976 (Canta cigarra); 1981 (latino); 1992 (A donde voy sin ti); 1993 (Enamorarse); 1995 (Eres mi debilidad) en in 1996 (Mis manos).

Bij het ‘OTI Festival’ deden onder andere de volgende landen mee: Spanje, Mexico, Puerto Rico, Nicaragua, Argentinië, Venezuela, Chili, Colombia en Brazilië. Of deze landen ook weer mee zullen doen met het nieuwe ‘Hispavisión’ is nu nog onbekend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.