Search
menu
Search

Eerste sneeuwval op Gran Canaria dit jaar

Eerste sneeuwval op Gran Canaria dit jaar
Beeld: Cope video / screenshot

Eerste sneeuwval op Gran Canaria dit jaar

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Terwijl men op het eiland Gran Canaria verwikkeld is in het carnavalsfeest, heeft het deze winter voor het eerst gesneeuwd op het Canarische Eiland Gran Canaria. Eerder heeft het al gesneeuwd op de eilanden Tenerife en La Palma, maar op Gran Canaria was de sneeuw nog niet op bezoek geweest. In de nacht van woensdag op donderdag veranderde dat echter vanaf 1.400 meter hoogte.

De top van het eiland Gran Canaria was bedekt met een witte laag, omdat het de eerste sneeuwval van 2023 registreerde en niemand wilde dit missen. Daarom waren er ondanks de afsluiting van de toegangswegen naar de Pico de las Nieves (1.949 m hoogte) vanaf de vroege ochtend op 16 februari nog steeds mensen te voet te vinden, die zonder aarzelen begonnen te wandelen in de sneeuw.

Het doel was om van de sneeuw te genieten, foto’s te maken, sneeuwballen te gooien en te genieten van het winterse landschap. Sommige mensen brachten hun huisdieren mee, die goed waren ingepakt en werden vereeuwigd in de sneeuw met een foto. In sommige gebieden is er meer dan vijf centimeter sneeuw gevallen en de sneeuwgrens lag boven de 1.400 meter. Dit alles gebeurde bij de Pico de las Nieves.

Meerdere wegen waren afgesloten voor al het verkeer, maar inmiddels zijn deze weer sneeuwvrij en kan men met de auto de hoger gelegen delen van Gran Canaria bereiken. De temperatuur ligt rond het vriespunt dus om de sneeuw te zien moet je snel zijn als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?