Nederlandse ambassade in Spanje zoekt Honorair Consuls in de Valencia regio en Andalusië

Nederlandse ambassade in Spanje zoekt Honoraire Consuls in de Valencia regio en Andalusië
Beeld: Canva

Nederlandse ambassade in Spanje zoekt Honorair Consuls in de Valencia regio en Andalusië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Naast de Nederlandse ambassade in Madrid, heeft het Koninkrijk der Nederlanden ook meerdere Honorair Consuls in diverse regio’s. Dit zijn personen die in de desbetreffende regio in Spanje de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden behartigt voor een periode van ten hoogste vijf jaar. Voor verschillende regio’s in het land is de Nederlandse ambassade op zoek naar nieuwe vertegenwoordigers.

Misschien heb je de aankondiging al voorbij zien komen op social media, de Nederlandse ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden zoekt diverse Honorair Consuls in Spanje. De Nederlandse ambassade heeft Honorair Consuls in Barcelona, Ceuta, La Nucía (Benidorm), Sevilla en Valencia.

Deze positie is vrijgekomen voor de provincies Valencia en Castellón in de Comunidad Valenciana omdat Eric Nolte na tien jaar stopt met deze functie. De provincie Alicante valt in principe niet in het takenpakket omdat Erik de Haan de Nederlands honorair consulaat in La Nucía (Benidorm) is. 

Er wordt ook gezocht naar een nieuwe Honorair Consul in de provincies Sevilla, Córdoba, Huelva, Cádiz (met uitzondering van de gemeenten Algeciras, Los Barrios, San Roque en La Línea de la Concepción) in Andalusië en Badajoz en Cáceres in Extremadura. Lerga Paz stopt na 30 jaar met zijn functie.

De ambassade zoekt veelzijdige, integere Honorair Consuls die het land en in het bijzonder haar of zijn regio kent als geen ander en beschikt over een uitgebreid lokaal netwerk. Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een korte motivatie en een CV per email te sturen aan mad-vacatures@minbuza.nl voor 24 februari 2023. Lees HIER verder over de taak van een Honorair Consul in de provincies Sevilla, Cordoba, Huelva, Badajoz, Cáceres en Cadiz en HIER voor de provincies Valencia en Castellón.

Ga naar de inhoud