Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (92)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (92)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (92)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Veel mensen vragen ons wat voor soort gasten er bij ons een kamer boeken en wat er dan al zo te doen is in het binnenland van Spanje. Het binnenland van Spanje is voor veel mensen nog onbekend terrein. Jammer, want het heeft heel veel te bieden. Het leuke is dan ook dat als we gasten op pad sturen met een aantal tips, ze enthousiast weer terugkomen. Vaak hebben ze plekjes ontdekt die ook voor ons nog onbekend zijn en die slaan wij dan weer op om later zelf te bezoeken.

We proberen naast onze werkzaamheden in de B&B en de klussen die we tussendoor nog doen, al het moois dat deze regio te bieden heeft te bezoeken en zelf nieuwe dingen te ontdekken. Laatst zijn we met onze goede vrienden de bergen in getrokken. Ze hebben een leuke 4×4 Jeep en hiermee kun je over paden waar je met je gewone auto niet kan komen. Achterbak vol met een picknickmand en gaan. Het was een heerlijke middag door en in de prachtige natuur rondom Pinoso. Binnenkort kunnen we deze activiteit ook aan onze gasten aanbieden. Nog even wat routes ontdekken, wat praktische zaken uitzoeken / regelen en dan kun je dus één van de vijf 4×4 tochten met picknick bij ons boeken. Nieuwsgierig en wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op onze website; www.casarodriguillo.com

Naast de twee grote levendige steden Murcia en Alicante zijn er in onze directe omgeving een aantal wat kleinere steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. In Novelda bijvoorbeeld vind je heel veel huizen in Modernista stijl, de Spaanse Jugendstil. Het museum “Casa Modernista” is een huis dat compleet in deze stijl is ingericht en dat open is voor bezichtiging. Rondom de steden Jumilla en Yecla zijn zoveel bodegas dat je die met geen mogelijkheid in één vakantie kan bezoeken.

Maar om even terug te komen op de eerste zin. We krijgen diverse soorten gasten te logeren. De Spanjaarden boeken veelal een verblijf tijdens het weekend en komen vanuit de grote steden, deze mensen willen gewoon lekker ontspannen. Uitgebreid ergens lunchen of dineren, lang uitslapen, een bodega bezoeken en vooral niet te veel activiteiten. Natuurlijk hebben we veel Nederlanders in onze B&B, maar ook uit België en Groot-Brittannië komen veel van onze gasten. Laatst hadden we mensen uit Zweden en Denemarken die hun vakantie bij ons doorbrengen. Naast de vakantiegangers hebben we ook veel huizenkopers en mensen die verschillende regio’s aan het verkennen zijn om te onderzoeken waar ze later een huis zouden willen kopen.

P.S. Weet je dat we een Paasactie hebben? Kijk snel op onze website voor een mooie korting op je boeking. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud