Spaanse politie arresteert Nederlandse vrouw die vanuit Cádiz paddo’s verstuurde (video)

Spaanse politie arresteert Nederlandse vrouw die vanuit Cádiz paddo’s verstuurde (video)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De Spaanse politie heeft een Nederlandse vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt paddo’s vanuit El Puerto de Santa María in de provincie Cádiz naar kopers over de hele wereld te versturen. Deze paddestoelen met hallucinogene werking teelde ze zelf en verkocht ze via internet waarna ze deze per post verstuurde door gebruik te maken van valse afzenderadressen.

De activiteiten van de Nederlandse paddo verkoopster kwamen echter aan het licht toen een buurvrouw een pakketje ontving met daarin diverse paddo’s. Dit pakketje werd teruggestuurd omdat het niet geleverd kon worden en het afzendadres van deze buurvrouw op het pakketje stond. De buurvrouw meldde dit bij de politie die op onderzoek ging en erachter kwam dat de Nederlandse vrouw via het postkantoor bijna dagelijks pakketjes verstuurde naar o.a. Nederland en België.

Toen de policía nacional een huiszoeking verrichte bij de Nederlandse paddo’s kweekster en verkoopster werd een 550 gram aan paddo’s gevonden en ook nog eens 28 paddenstoelensporen, weegschalen en productiemiddelen en verpakkingsmaterialen. Voor de verkoop online maakte de vrouw gebruik van het TOR netwerk waardoor de locatie en identiteit van de persoon online niet te traceren is en zij zo contact kon leggen met haar kopers die van over de hele wereld kwamen zoals Nederland, België, Verenigde Staten en Australië.

[iframe src=”https://www.policia.es/videos/wmv/20170314_2.mp4″ width=”100%” height=”500″]

De Nederlandse vrouw ontving de paddenstoelen zaadjes (sporen) uit Nederland waarna zij deze teelde in haar woning. Als de paddenstoelen eenmaal gegroeid waren verdeelde zij ze en verstuurde zij deze per gewone post naar de kopers die van te voren moesten betalen. Ze gebruikte daarbij als afzenderadres valse adressen waardoor ze niet getraceerd kon worden. Contacten legde ze via internet achter het beschermde TOR netwerk. Per bestelling verdiende de vrouw ongeveer 50 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.