skip to Main Content
Spaanse politie arresteert Nederlandse vrouw die vanuit Cádiz paddo’s verstuurde (video)

Spaanse politie arresteert Nederlandse vrouw die vanuit Cádiz paddo’s verstuurde (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De Spaanse politie heeft een Nederlandse vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt paddo’s vanuit El Puerto de Santa María in de provincie Cádiz naar kopers over de hele wereld te versturen. Deze paddestoelen met hallucinogene werking teelde ze zelf en verkocht ze via internet waarna ze deze per post verstuurde door gebruik te maken van valse afzenderadressen.

De activiteiten van de Nederlandse paddo verkoopster kwamen echter aan het licht toen een buurvrouw een pakketje ontving met daarin diverse paddo’s. Dit pakketje werd teruggestuurd omdat het niet geleverd kon worden en het afzendadres van deze buurvrouw op het pakketje stond. De buurvrouw meldde dit bij de politie die op onderzoek ging en erachter kwam dat de Nederlandse vrouw via het postkantoor bijna dagelijks pakketjes verstuurde naar o.a. Nederland en België.

Toen de policía nacional een huiszoeking verrichte bij de Nederlandse paddo’s kweekster en verkoopster werd een 550 gram aan paddo’s gevonden en ook nog eens 28 paddenstoelensporen, weegschalen en productiemiddelen en verpakkingsmaterialen. Voor de verkoop online maakte de vrouw gebruik van het TOR netwerk waardoor de locatie en identiteit van de persoon online niet te traceren is en zij zo contact kon leggen met haar kopers die van over de hele wereld kwamen zoals Nederland, België, Verenigde Staten en Australië.

[iframe src=”https://www.policia.es/videos/wmv/20170314_2.mp4″ width=”100%” height=”500″]

De Nederlandse vrouw ontving de paddenstoelen zaadjes (sporen) uit Nederland waarna zij deze teelde in haar woning. Als de paddenstoelen eenmaal gegroeid waren verdeelde zij ze en verstuurde zij deze per gewone post naar de kopers die van te voren moesten betalen. Ze gebruikte daarbij als afzenderadres valse adressen waardoor ze niet getraceerd kon worden. Contacten legde ze via internet achter het beschermde TOR netwerk. Per bestelling verdiende de vrouw ongeveer 50 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken