Spaanse politie arresteert Nederlandse vrouw die vanuit Cádiz paddo’s verstuurde (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De Spaanse politie heeft een Nederlandse vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt paddo’s vanuit El Puerto de Santa María in de provincie Cádiz naar kopers over de hele wereld te versturen. Deze paddestoelen met hallucinogene werking teelde ze zelf en verkocht ze via internet waarna ze deze per post verstuurde door gebruik te maken van valse afzenderadressen.

De activiteiten van de Nederlandse paddo verkoopster kwamen echter aan het licht toen een buurvrouw een pakketje ontving met daarin diverse paddo’s. Dit pakketje werd teruggestuurd omdat het niet geleverd kon worden en het afzendadres van deze buurvrouw op het pakketje stond. De buurvrouw meldde dit bij de politie die op onderzoek ging en erachter kwam dat de Nederlandse vrouw via het postkantoor bijna dagelijks pakketjes verstuurde naar o.a. Nederland en België.

Toen de policía nacional een huiszoeking verrichte bij de Nederlandse paddo’s kweekster en verkoopster werd een 550 gram aan paddo’s gevonden en ook nog eens 28 paddenstoelensporen, weegschalen en productiemiddelen en verpakkingsmaterialen. Voor de verkoop online maakte de vrouw gebruik van het TOR netwerk waardoor de locatie en identiteit van de persoon online niet te traceren is en zij zo contact kon leggen met haar kopers die van over de hele wereld kwamen zoals Nederland, België, Verenigde Staten en Australië.

[iframe src=”https://www.policia.es/videos/wmv/20170314_2.mp4″ width=”100%” height=”500″]

De Nederlandse vrouw ontving de paddenstoelen zaadjes (sporen) uit Nederland waarna zij deze teelde in haar woning. Als de paddenstoelen eenmaal gegroeid waren verdeelde zij ze en verstuurde zij deze per gewone post naar de kopers die van te voren moesten betalen. Ze gebruikte daarbij als afzenderadres valse adressen waardoor ze niet getraceerd kon worden. Contacten legde ze via internet achter het beschermde TOR netwerk. Per bestelling verdiende de vrouw ongeveer 50 euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.