Duitse firma Henkell koopt meerderheid van Catalaanse cava producent Freixenet

Duitse firma Henkell koopt meerderheid van Catalaanse cava producent Freixenet

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse producent van Cava Freixenet heeft deze vrijdag een akkoord getekend met de Duitse firma Henkell waarbij deze laatste 50,7% van het Catalaanse bedrijf zal overnemen. Henkell is onder andere bekend van het bekende merk Dr. Oetker en heeft 220 miljoen euro neergelegd voor het meerderheidsbelang in de Catalaanse cava-producent.

Vanaf nu zal Henkell 50,7% in bezit hebben, een deel wat overgenomen wordt van de familie Hevia-Ferrer die 29% verkoopt, de broers Eudald en Pere Bonet die 14,5% en Pilar Bonet een 7,2% verkopen. De honorair president van Freixenet José Ferrer zal nog steeds 42% in handen hebben en ook Josep Lluis Bonet heeft besloten voorlopig zijn aandeel niet te verkopen.

Ten tijde van de Catalaanse afscheidingscrisis besloot Freixenet uiteindelijk in Catalonië te blijven en niet de sociale zetel naar een andere plaats te verhuizen. Freixenet is wereldwijd de leider in cava verkoop en werd gedurende lange tijd gezien als een aanhanger van het Catalaanse separatisme, iets wat de familie Bonet echter altijd ontkend heeft. Dat gerucht heeft echter wel veel invloed gehad op de verkopen van cava binnen Spanje waar gesproken werd over een boycot van Catalaanse producten.

Foto: ABC.es

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.