skip to Main Content
Duitse firma Henkell koopt meerderheid van Catalaanse cava producent Freixenet

Duitse firma Henkell koopt meerderheid van Catalaanse cava producent Freixenet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse producent van Cava Freixenet heeft deze vrijdag een akkoord getekend met de Duitse firma Henkell waarbij deze laatste 50,7% van het Catalaanse bedrijf zal overnemen. Henkell is onder andere bekend van het bekende merk Dr. Oetker en heeft 220 miljoen euro neergelegd voor het meerderheidsbelang in de Catalaanse cava-producent.

Vanaf nu zal Henkell 50,7% in bezit hebben, een deel wat overgenomen wordt van de familie Hevia-Ferrer die 29% verkoopt, de broers Eudald en Pere Bonet die 14,5% en Pilar Bonet een 7,2% verkopen. De honorair president van Freixenet José Ferrer zal nog steeds 42% in handen hebben en ook Josep Lluis Bonet heeft besloten voorlopig zijn aandeel niet te verkopen.

Ten tijde van de Catalaanse afscheidingscrisis besloot Freixenet uiteindelijk in Catalonië te blijven en niet de sociale zetel naar een andere plaats te verhuizen. Freixenet is wereldwijd de leider in cava verkoop en werd gedurende lange tijd gezien als een aanhanger van het Catalaanse separatisme, iets wat de familie Bonet echter altijd ontkend heeft. Dat gerucht heeft echter wel veel invloed gehad op de verkopen van cava binnen Spanje waar gesproken werd over een boycot van Catalaanse producten.

Foto: ABC.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Freixenet was toch een van de eersten die zijn zetel weghaalde uit Catalonië naar aanleiding van de onafhankelijkheidmiserie ? Fake news ?

    1. Nee hoor geen fake news (wat is dat toch makkelijk om te roepen). Cordiniu is met zijn sociale zetel naar La Rioja gegaan. Freixenet wilde nog afwachten tot na de verkiezingen van 21 december 2017 en heeft daarna besloten in Catalonië te blijven (om het maar zo te zeggen). Nieuws over Freixenet: http://www.expansion.com/catalunya/2017/10/31/59f89a1ce2704eaf218b45ff.html // nieuws over Cordiniu: https://elpais.com/ccaa/2017/10/16/catalunya/1508158301_124693.html

    2. Dat op zich dus niet, maar, het waren wel de Duitse ondernemers die Torent eens goed de waarheid hebben gezegd vrij recent. Dus misschien hebben die Duitsers gedacht….we nemen de zooi gewoon over en dan is het gedaan met dat hele Separatisme.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken