60.000 bezoekers bij Atlético Madrid-FC Barcelona vrouwenvoetbal

60.000 bezoekers bij Atlético Madrid-FC Barcelona vrouwenvoetbal

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze zondag 17 maart heeft het vrouwenvoetbal of ‘futbol femenino’ in Spanje een hoogtepunt bereikt wat betreft een bezoekersaantal. De Nederlandse Lieke Martens stond met haar elftal FC Barcelona tegenover Atlético de Madrid in het Wanda Metropolitano stadion in de hoofdstad van Spanje. Er waren 60.739 toeschouwers aanwezig, een nieuw recordaantal bij het vrouwenvoetbal in Spanje en Europa.

Tot nu toe was het record bij het vrouwenvoetbal in Spanje 48.121 toeschouwers in januari van dit jaar bij de wedstrijd Athletic Club de Bilbao tegen Atletico de Madrid in de kwartfinale van de Copa de la Reina, de vrouwelijke versie van de Copa del Rey.

Het nieuwe aantal van 60.739 toeschouwers bij een wedstrijd in het vrouwenvoetbal is niet alleen een record in Spanje maar ook in heel Europa waar tot nu toe het maximale aantal toeschouwers behaald werd bij de finale van de Champions League vrouwen competitie in 2012 tussen Olympique de Lyon en Frankfurt. Het Wanda Metropolitano stadion was dit keer compleet uitverkocht.

De wedstrijd eindigde deze zondag in een 0-2 overwinning voor FC Barcelona. Daarbij scoorde de 26-jarige Nederlandse Barça spits Lieke Martens niet maar werden de doelpunten voor het Catalaanse elftal gemaakt door Assistat Oshoala in de 65e minuut en Toni Duggan in de 80e minuut. Voor Barcelona speelde de 26-jarige Nederlandse Stefanie van der Gragt niet mee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.