‘God heeft me opgedragen mijn kinderen te vermoorden’ aldus moeder

Oeps ... foto ontbreekt!

‘God heeft me opgedragen mijn kinderen te vermoorden’ aldus moeder

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De moord van de twee jonge kinderen Ixchel en Amiel in het dorp Godella in de provincie Valencia zorgt nog steeds voor veel ongeloof. Er komt steeds meer informatie naar buiten over wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom de baby en de drieënhalf jaar oude kleuter werden vermoord door hun moeder.

Zoals het er nu naar uitziet werden de kinderen vermoord tijdens een schizofrene uitbarsting van de 27-jarige moeder María. We hebben het hier over de vijf maanden oude baby Ixchel en de drieënhalf jaar oude Amiel die afgelopen vrijdag dood en begraven werden gevonden in Godella, provincie Valencia.

De twee jonge kinderen werden vermoedelijk door hun moeder, de uit Mexico afkomstige 27-jarige María, vermoord. Haar partner en vader van de kinderen is de Belgisch/Mexicaanse Gabriel die tevens door de politie is verhoord en naar de gevangenis is gestuurd door de rechter. María werd meteen nadat ze de plaats had aangewezen waar de kinderen lagen begraven naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Valencia gestuurd.

Het is en blijft een vreemde zaak en een raar verhaal maar dankzij de ouders die maar mondjesmaat en op onsamenhangende wijze informatie verstrekken wordt er steeds meer bekend. Zo weet men dat de kinderen vermoedelijk door de moeder werden vermoord bij een tweede poging om de kinderen om te brengen. Volgens de moeder heeft God haar opgedragen haar kinderen te vermoorden. María zei herhaaldelijk dat ze achtervolgd werd door sectes en er was geen touw aan haar verhaal vast te knopen.

Zoals men nu meent heeft María haar kinderen om het leven gebracht, ontdekte haar partner Gabriel dit, werd hij kwaad door María te slaan waarop zij half naakt door de straten van Godella rende en beschutting zocht in een oude plastic ton waar ze later gevonden werd. Beide ouders waren onder invloed van drugs en niet helemaal 100% in orde.

Ga naar de inhoud