‘God heeft me opgedragen mijn kinderen te vermoorden’ aldus moeder

‘God heeft me opgedragen mijn kinderen te vermoorden’ aldus moeder
Beeld: Varias

‘God heeft me opgedragen mijn kinderen te vermoorden’ aldus moeder

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De moord van de twee jonge kinderen Ixchel en Amiel in het dorp Godella in de provincie Valencia zorgt nog steeds voor veel ongeloof. Er komt steeds meer informatie naar buiten over wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom de baby en de drieënhalf jaar oude kleuter werden vermoord door hun moeder.

Zoals het er nu naar uitziet werden de kinderen vermoord tijdens een schizofrene uitbarsting van de 27-jarige moeder María. We hebben het hier over de vijf maanden oude baby Ixchel en de drieënhalf jaar oude Amiel die afgelopen vrijdag dood en begraven werden gevonden in Godella, provincie Valencia.

De twee jonge kinderen werden vermoedelijk door hun moeder, de uit Mexico afkomstige 27-jarige María, vermoord. Haar partner en vader van de kinderen is de Belgisch/Mexicaanse Gabriel die tevens door de politie is verhoord en naar de gevangenis is gestuurd door de rechter. María werd meteen nadat ze de plaats had aangewezen waar de kinderen lagen begraven naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Valencia gestuurd.

Het is en blijft een vreemde zaak en een raar verhaal maar dankzij de ouders die maar mondjesmaat en op onsamenhangende wijze informatie verstrekken wordt er steeds meer bekend. Zo weet men dat de kinderen vermoedelijk door de moeder werden vermoord bij een tweede poging om de kinderen om te brengen. Volgens de moeder heeft God haar opgedragen haar kinderen te vermoorden. María zei herhaaldelijk dat ze achtervolgd werd door sectes en er was geen touw aan haar verhaal vast te knopen.

Zoals men nu meent heeft María haar kinderen om het leven gebracht, ontdekte haar partner Gabriel dit, werd hij kwaad door María te slaan waarop zij half naakt door de straten van Godella rende en beschutting zocht in een oude plastic ton waar ze later gevonden werd. Beide ouders waren onder invloed van drugs en niet helemaal 100% in orde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.