Search
menu
Search

Nederlandse kranten: Omstreden Nederlandse arts opnieuw in opspraak aan de Costa Blanca

Nederlandse kranten: Omstreden Nederlandse arts opnieuw in opspraak aan de Costa Blanca
Beeld: Canva

Nederlandse kranten: Omstreden Nederlandse arts opnieuw in opspraak aan de Costa Blanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de Spaanse kranten is er niets over te lezen maar de Nederlandse kranten schrijven over een omstreden Nederlandse arts die opnieuw in opspraak is vanwege zijn werk aan de Spaanse Costa Blanca nadat een 85-jarige Nederlander een week geleden in Calpe overleed na zijn behandeling. De Nederlandse arts in kwestie is in Nederland levenslang geschorst maar wist aan de Costa Blanca waar hij nu als acupuncturist werkzaam is een nieuw leven op te bouwen.

Een week geleden is een 85-jarige Nederlandse inwoner van Calpe overleden nadat hij, volgens de familie van de overleden man, behandeld werd door de omstreden Nederlandse arts. Deze arts kwam halverwege de jaren 90 in het nieuws omdat hij een vrouw had geholpen om te sterven zonder een tweede huisarts te raadplegen maar ook om dat er geknoeid werd met recepten en er medische fouten werden gemaakt.

Het Nederlandse Medisch Tuchtcollege schorste hem levenslang waarna de arts naar de Costa Blanca verhuisde om daar als geliefde huisarts bij Nederlandse en Belgische gepensioneerden op huisbezoek te gaan. Volgens de Nederlandse kranten is de arts ook in Spanje regelmatig door de justitie op de vingers getikt maar kreeg hij alleen boetes. Zes jaar geleden kondigde de arts aan als acupuncturist verder te gaan omdat hij ‘geen gelazer’ meer wilde. Overigens doet de schorsing de arts zelf niets want arst ben je voor het leven.

Familieleden van de 85-jarige overleden man willen andere Nederlandse en Belgische gepensioneerden aan de Costa Blanca waarschuwen voor de praktijken van de omstreden en in Nederland geschorste arts die op elk tijdstip bij de mensen thuis langskomt, Nederlands spreekt en een vriendschappelijke relatie met de patiënten weet op te bouwen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?