Politie vindt een paar kousen vol juwelen tijdens grenscontrole in Huesca

Politie vindt een paar kousen vol juwelen tijdens grenscontrole in Huesca
Beeld: Policía Nacional / twitter

Politie vindt een paar kousen vol juwelen tijdens grenscontrole in Huesca

HUESCA – Een vruchtbare dag voor de grenspolitie bij de tunnel van Somport (Huesca). De Nationale politie onderschepte een voertuig met drie inzittenden. Na onderzoek werd een hoeveelheid juwelen gevonden die verstopt zaten in een paar kousen. Dezelfde dag werd ook een man aangehouden met een verborgen tablet Hasjiesj van 95 gram.

De controle vond plaats bij de tunnel van Somport in de Pyreneeën, een van de bekende grensposten tussen Spanje en Frankrijk. De agenten maakten deel uit van de brigade van Canfranc, die speciaal werd opgericht om het Schengen akkoord op te volgen aan de Spaanse grens. Zij moet er op toezien dat niets illegaal Spanje binnen- of buiten gaat. En daarbij heeft men de ene dag meer succes dan de andere.

De politie trof aanvankelijk een aantal koffers in de wagen aan met materiaal dat kan gebruikt worden bij inbraken. Nadat de nummerplaten werden nagetrokken, bleken die bovendien niet overeen te stemmen met de papieren van de wagen zelf. Na het vaststellen van de onregelmatigheden ging de politie over tot een nauwkeurig onderzoek.  

In een verborgen compartiment van de motor werden twee kousen gevonden vol juwelen, waarvoor de drie mannen geen enkel eigendomsbewijs konden voorleggen. Meer nog, sommige ervan waren versierd met namen en data die niet met de mannen in verband konden worden gebracht. In het totaal ging het om 41 verschillende juwelen die naar alle waarschijnlijkheid via diefstal verkregen zijn.

Later op de dag merkte een wakkere agent de geur van Hasjiesj op in een andere wagen. Na onderzoek vond men een tablet van 95 gram, verstopt in de kap van de bestuurder. De man werd meegenomen voor verhoor naar het commissariaat van Jaca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.