Festival van het ‘geluk’ in de hoofdstad van het geluk Zaragoza

Festival van het ‘geluk’ de hoofdstad van het geluk Zaragoza
Beeld: Canva

Festival van het ‘geluk’ in de hoofdstad van het geluk Zaragoza

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 20 Maart wordt wereldwijd de internationale dag van de felicidad, het geluk, gevierd. In Zaragoza staat het hele weekend in teken van dat geluk en op zondag worden in de tuin van het Moorse paleis van de Aljafería echte ‘geluksklassen’ georganiseerd met zumba, yoga en vele andere happy-activiteiten in volgens de World Happiness Foundation de gelukkigste stad ter wereld Zaragoza, de ‘Capital Mundial de la Felicidad 2023’.

Zaragoza zal opnieuw de hoofdstad van geluk worden door het organiseren van de zevende editie van het Wereldfestival van Geluk dat vier dagen zal duren. Het evenement zal plaatsvinden in het Auditorium van Zaragoza op 17, 18 en 20, maart en op 19 maart in het Paleis van Aljafería. Het festival belooft een inspirerende en verrijkende ervaring te bieden, vol met activiteiten en lezingen van experts op het gebied van geluk en welzijn.

In woelige tijden van oorlog, inflatie en stress is het accent op geluk belangrijker dan ooit, zo klinkt het bij de organisatie van het festival in Zaragoza. “Ons doel is het verspreiden van geluk bij zo veel mogelijk mensen”, vertelt Gallardo. “Het is niet alleen mogelijk gelukkig te zijn, maar we kunnen ook dat geluk op veel mensen overzetten als we zelf de juiste weg kiezen.”

Naast de zumba, yoga en meditatie klassen op zondag, staat het hele weekend in teken van het geluk. Er zijn speeches, interactieve activiteiten met gerenommeerde psychologen en experts in mentale en fysieke gezondheid. De thema’s die aan bod komen zijn zo uiteenlopend als het welzijn op het werk, de mentale gezondheid, het positieve onderwijs en de politieke structuren achter het maatschappelijk welzijn en de duurzame omgang met de natuur. Volgens Gallardo was de editie van 2022 een groot succes, en wordt verwacht dat 2023 alleen maar beter zal zijn.

Ga naar de inhoud